27 Temmuz 2000 21:00

Ankara'da serbest kart gerginliği sürüyor

Tüm Bel-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Erdal Bozkurt, hükümetin saldırıları yetmezmiş gibi, yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışan belediye emekçilerinin...

Paylaş
Ankara'da serbest kart gerginliği sürüyor
Tüm Bel-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Erdal Bozkurt, hükümetin saldırıları yetmezmiş gibi, yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışan belediye emekçilerinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek'in, yeni saldırılarıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti.
Belediye emekçilerinin 22 yıldır kullandıkları ücretsiz toplu taşım kartlarının Gökçek tarafından gasp edildiğini ve 18-36 milyon lira arasında bir hak kayıplarının olduğunu anlatan Bozkurt, günlerdir binlerce belediye emekçisinin ayağa kalkarak haklarını savunmaya çalıştığını söyledi. Ellerindeki kartların 31.12. 2000 tarihine kadar geçerli olmasına karşın kullanamadıklarına, kullanmak isteyen belediye emekçilerine zor kullanıldığına vurgu yapan Bozkurt, Ankara Valiliği'ne, yetkili mercilere başvurularına rağmen sahip çıkılmadığı eleştirisini yöneltti.
Ankara Büyükşehir, Altındağ ve Mamak belediyelerinde üyelerine yönelik baskı, sindirme ve soruşturmalara değinen Bozkurt, belediye otobüslerinde yolculuk eden Ankara halkına, EGO ve BUGSAŞ işçilerine seslenerek, "Günün 24 saati siz Ankara halkının hizmetinde olan biz belediye emekçileri, bizleri sizlerle karşı karşıya getirmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz ve sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerin de bizim bu haklı, meşru ve yasal talebimiz karşısında olmayacağınızı, bizleri yalnız bırakmayacağınızı biliyoruz" dedi.
Gelinen süreçte, Büyükşehir'de 13 kişinin yerlerinin değiştirilerek Mamak Ortaköy Mezarlığı'na sürgün edildiklerini, 110 kişinin Teftiş Kurulu'na sevk edilerek soruşturmaya uğradığını, yine 14 kişinin sürgün edildiğini, kartlarını kullanmak isteyen belediye emekçilerinin, otobüsler karakollara ve otobüs hareket noktalarına çekilerek insan onuruna yakışmayan uygulamalara maruz bırakıldıklarını anlatan Bozkurt, Ankara Valiliği başta olmak üzere yetkili kurumları göreve çağırdı.
1 Ağustos'ta belediye meclis toplantısının başladığı saat 17.00'de büyükşehir belediyesi binası önünde eylem yapacaklarını hatırlatan Bozkurt, bu uyarılarının da dikkate alınmaması halinde tek bir şeyin kaldığını, onun da işyerlerinde kalem oynatmamak, bilgisayar çalıştırmamak olduğunun altını çizdi.
ÖNCEKİ HABER

DİSK'in kongresi başlıyor

SONRAKİ HABER

ICFTU'den hükümete baraj tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...