27 Temmuz 2000 21:00

DİSK'in kongresi başlıyor

DİSK'in 11. Olağan Genel Kurulu, bugün başlıyor. Pazar günü yapılacak seçimlerle sona erecek genel kurulda, işkolu barajı ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması için eylem kararlarının alınması bekleniyor.

Paylaş
DİSK'in kongresi başlıyor
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, DİSK'in 11. Olağan Genel Kurulu bugün başlıyor. İstanbul Dedeman Oteli'nde gerçekleşecek olan genel kurula siyaset ve sendika çevrelerinden çok sayıda konuğun katılması bekleniyor. DİSK Genel Başkanı Vahdettin Karabay'ın konuşmasıyla saat 10.00'da başlayacak olan genel kurul, Divan Başkanlığı'nın seçimi, konukların konuşması ve komisyonların seçilmesi gündemleriyle birinci gününü tamamlayacak.
Genel Kurul'da başta yüzde 10 işkolu barajı olmak üzere, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik eylem programı ve çeşitli konularda karar alınacağı bildirildi.
Tüzük değişikliğinin de gündeme geleceği 11. Olağan Genel Kurul üçüncü gün yapılacak seçimlerle sona erecek.
Başkanlığa 5 aday
Genel başkanlık adaylığı için isimleri geçen DİSK Başkanı Vahdettin Karabay, DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Sosyal-İş Başkanı Özcan Keskeç ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun halen tek liste üzerinde anlaşamadıkları öğrenildi. Çok adaylı başkanlık seçiminin son güne kadar sürmesi bekleniyor. Genel kurulda belirleyeci olması beklenen Genel-İş Sendikası ise hangi adayı destekleyeceğini kararlaştırma için dün öğleden sonra toplantı yaptı. Toplantı haberimizin yayına hazırlandığı sırada devam ediyor.
Genel kurulun bugün başlaması ile birlikte kulislerde hızlanırken başkan adaylığı için son anda süpriz isimlerin de ortaya çıkabileceği söyleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Eymür: Mesut Yılmaz, çetelerin emrinde

SONRAKİ HABER

Ankara'da serbest kart gerginliği sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...