27 Temmuz 2000 21:00

Eymür: Mesut Yılmaz, çetelerin emrinde

Yeşil'in Çankaya Köşkü'nde kabul edildiğini açıklayan Eski MİT'çi Eymür, Başbakan Yardımcısı Yılmaz'ın çete reislerinin sözü ile hareket ettiğini belirtti.

Paylaş
Eymür: Mesut Yılmaz, çetelerin emrinde
Eski MİT'çi Mehmet Eymür internette açtığı siteden yaptığı yayında ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın ve Eyüp Aşık'ın çete reislerinin sözü ile hareket ettiğini belirtti. Mesut Yılmaz'ın çete reisinin sözü ile kendisi üzerine geldiğini ifade eden Eymür, şöyle devam etti: "Bir sabıkalıyı, bir mafya şefini kendisine yakın ve muteber kişi gibi görüp, onun sözü ile hareket eden, bana iftira üzerine iftira atan Mesut Yılmaz..."
Eymür, Eyüp Aşık'ın çete reisinin kontrolüne girdiğini de ifade etti. MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un Yeşil kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın faaliyetlerinden haberdar olduğunu ve bunlara onayı olduğunu, Alaattin Çakıcı ile ilişkisi olduğunu ancak bu ilişkiyi kendisine yıkmaya çalıştığını da kaydetti. Eymür, Mikdat Alpay'ın ise Susurluk'ta adı geçenler ile işbirliğinin bulunduğunu açıkladı.
Eymür, Başbakanlık adına Susurluk raporunu hazırlayan Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Vekili Kutlu Savaş'tan ise şöyle bahsetti: "Yaptığı tahkikatlarda olayları tersine çevirmek ve örtbas etmekte çok başarı gösteren ve bu başarısından dolayı devamlı ödüllendirilen, gizli operasyonel bilgileri el altından basına vererek, bunları suçmuş gibi duyuran..."
Ağar ve Çiller sırada
Mehmet Eymür, sitesinde yakında Tarık Ümit, Abdullah Çatlı ve arkadaşları, ile Mehmet Ali Yaprak hakkında ve Mehmet Ağar, Özer Çiller, bazı holding yöneticileri ve medya patronları ile ilgili olarak belli başlı yazıları yayınlayacağını da duyurdu.
ÖNCEKİ HABER

Körtik Tepe kazılarında önemli bulgular

SONRAKİ HABER

DİSK'in kongresi başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...