27 Temmuz 2000 21:00

Altın Piliç'te kıyıma öfke

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Altın Piliç ve Altın Gıda'da işyerlerinde DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçiler...

Paylaş
Altın Piliç'te kıyıma öfke
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Altın Piliç ve Altın Gıda'da işyerlerinde DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçiler, yasa tanımayan patronu protesto ettiler. "Anayasal hakkımız engellenemez", "Sendika hakkımız, söke söke alırız", "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak kararlılıklarını dile getiren işçilere DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve OLEYİS Genel Başkanı Enver Öktem, Tekstil Sendikası Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve TEKSİF Bakırköy Şubesi'ne üye Sümerbank işçileri de destek verdiler.
Eylem sırasında konuşan Gıda-İş İstanbul Şube Başkanı Seyit Aslan, sermayenin işçiler üzerindeki baskıların yoğunlaştığına işaret etti. Ülkenin emekçiler açısından yaşanılamaz bir hale getirildiğini kaydeden Aslan, Altın Piliç ve Altın Gıda patronunun 25 Temmuz Salı günü sendikalarına üye oldukları için işten atıldıklarını dile getirdi. İşletmede hukuksal dayanağı olmadığı halde yoğun mesai koşullarında çalıştırıldıklarını belirten Aslan, işverenin işçilerin Anayasal haklarını işçi kıyımı yaparak karşıladığını söyledi. Aslan, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde binlerce örgütsüz işyeri bulunduğunu ve onbinlerce işçinin çalıştırıldığını ifade ederek, örgütlenme çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.
OLEYİS Başkanı Enver Öktem ve Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Süleyman Çelebi de birer konuşma yaparak işçilerin yanında olduklarını dile getirdiler.
Basın açıklamasından sonra sendika yöneticileri ile işveren arasında yapılan görüşmede işçilerin işe alınmasını istemeleri patron tarafından olumsuz karşılandı. İşten atmaları protesto eden işçiler önceki gün de TEM yolunda yürüyüş yaparak protesto eylemi gerçekleştirmişti.
ÖNCEKİ HABER

Bergama Cezaevi idaresinin

SONRAKİ HABER

Aydınlar açlık grevinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...