26 Temmuz 2000 21:00

Türk-İş barajı ve kendini savundu

Çalışma Bakanlığı'nın 10 sendikayı baraj altına düşürmesinin ardından yoğun eleştiri alan...

Paylaş
Türk-İş barajı ve kendini savundu
Çalışma Bakanlığı'nın 10 sendikayı baraj altına düşürmesinin ardından yoğun eleştiri alan ve bu süreç içerisinde sessizliğini koruyan Türk-İş, tepkilere yazılı açıklama yaparak karşılık verdi. Yönetim Kurulu'nun açıklamasında, örgütlenmenin önündeki tek engelin barajlar olmadığı ifade edilerek, Türk-İş'in binlerce işçinin sözleşme hakkından yoksun kalmasını önemsemediği ortaya konuldu.
İşgüvencesinin sağlanması ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılmasıyla kaçak işçilerin sendikal çatı altına gireceğinin ve baraj sorununun kalmayacağının savunulduğu açıklamada, sözleşme hakkı alınmış sendikalara mücadele etmek yerine bilinmez bir tarihe kadar beklemeleri salık verildi.
Açıklamada, bazı konfederasyonların Türk-İş'i suçlamayı amaç haline getirdiği öne sürülerek, yüzde 10 barajının kaldırılmasının işçi hareketinin sorunlarını çözmeyeceği, aksine kurulacak yüzlerce sarı ve tabela sendikasıyla kaos ortamı yaratılacağı savunuldu
Bu arada KESK Genel Merkezi adına Örgütlenme Sekreteri İsmail Hakkı Ortaköy'ün yaptığı açıklamada yüzde 10 işkolu barajı kınandı.
ÖNCEKİ HABER

Zeytinburnu Belediyesi'nde grev kararı

SONRAKİ HABER

Kaleler kentini terk etmeyenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...