22 Ağustos 2011 02:36

Gazetecilik faaliyetine engel

AYDINLIK gazetesinin ve Ulusal Kanal televizyonunun İstanbul’daki merkezi ve Ankara’daki temsilciliklerine, bazı gazetecilerin evlerine 19 Ağustos 2011 tarihinde polis baskınlarıyla ilgili olarak Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu açıklama yaptı. 10 ayrı adreste yapılan aramalar sonrası 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden Platform, &ldqu

Gazetecilik faaliyetine engel
Paylaş

AYDINLIK gazetesinin ve Ulusal Kanal televizyonunun İstanbul’daki merkezi ve Ankara’daki temsilciliklerine, bazı gazetecilerin evlerine 19 Ağustos 2011 tarihinde polis baskınlarıyla ilgili olarak Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu açıklama yaptı. 10 ayrı adreste yapılan aramalar sonrası 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden Platform, “polis baskınlarının gerekçesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat arasında yıllar önce yapılan telefon görüşmelerinin bu yayın kuruluşlarında haberleştirilmiş olmasıdır. Bu açıkça gazetecilik faaliyetidir” dedi. Platform böyle bir gerekçeyle yayın kuruluşlarının aranması ve gazetecilerin gözaltına alınmasının basın özgürlüğüne, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik bir müdahale olarak nitelendirdi.

Öte yandan Milliyet yazarı Can Dündar, Aydınlık Gazetesi’ne yapılan polis baskınının 4 büyük televizyon kanalında “tek cümleyle de olsa” yer bulmamasını eleştirdi. Can Dündar dünkü köşesinde, 4 büyük televizyon kanalının ana haber bültenini tek tek izlediğini ancak “portakal yemeye çalışan sevimli köpek” haberinin bile ana haber bültenlerinde yer bulurken, Aydınlık Gazetesi’ne yapılan baskından tek cümleyle de olsa bahsedilmemesine tepki gösterdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlılar operasyonlara karşı yürüdü

SONRAKİ HABER

52 kişinin görev yeri değiştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...