24 Temmuz 2000 21:00

Uyanın sendika ağaları

"İşçi dostu", "fakir babası", geçmişin Karaoğlan'ı Bülent Ecevit'in başbakanı olduğu 57. hükümetin tüm icraatları işçi ve emekçilerin zaten çok sınırlı tutulan haklarını bir çırpıda yok etmeye yönelik.

Paylaş
Uyanın sendika ağaları
Mahmut Canyurt - TÜMTİS üyesi/Antep
"İşçi dostu", "fakir babası", geçmişin Karaoğlan'ı Bülent Ecevit'in başbakanı olduğu 57. hükümetin tüm icraatları işçi ve emekçilerin zaten çok sınırlı tutulan haklarını bir çırpıda yok etmeye yönelik. 150 işçinin üye olduğu 10 sendikanın yüzde 10'luk toplusözleşme barajının altına itilmesi de bu saldırıların son örneği.
Peki bir dönemin sendika konfederasyonu başkanı, şimdinin Milletvekili Rıdvan Budak'ın işçi ve emekçilere yapılan saldırılara neden sesi çıkmıyor? Seçim dönemlerinde oy avcılığı yapan partilerin bu saldırıdan 150 bin insanın etkilendiğinden haberleri yok mu? Bu antidemokratik uygulama, yalnızca barajın altında kalan sendikalara değil, tüm işçi ve emekçilere yapılan bir saldırıdır.
Sarı sendikacılığın had safhaya ulaştığı bu son dönemde Türk-İş gerçek yüzünü göstermiştir. Bayram Meral, TİSK Genel Başkanı'nın açıklamalarıyla aynı açıklamaları yapıyor. Türk-İş işçi sendikası mı, yoksa işveren sendikası mı?
İşçi ve emekçilerin tarihsel mücadelesiyle, dişiyle, tırnağıyla kazandığı hakları bir saniyede yok etmeye kalkıyorlar. Türk-İş neden bu duruma sessiz kalıyor? Gereken cevabı neden vermiyor?
Sınıf sendikacılığını her zaman önüne hedef koyan sendikamız TÜMTİS'in üyeleri olarak biz, bu barajın altında kalmayarak cevabımızı alanlarda vereceğiz. Birazcık onuru olan sendikacılara sesleniyoruz: Haydi alanlara...
ÖNCEKİ HABER

'Toplusözleşme hakkımız engellenemez'

SONRAKİ HABER

İnsanın 12 bin yıllık baştacı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...