24 Temmuz 2000 21:00

Susurluk Şahin'e kilitlendi

İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen Susurluk davası, Özel Harekât Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'in halen ağır yaralı olması nedeniyle karar aşamasına giremiyor.

Paylaş
Susurluk Şahin'e kilitlendi
Devlet, çete, mafya arasındaki ilişkiler ağının ortaya çıkmasını sağlayan Susurluk kazası ve hemen ardından aynı adla açılan dava, bir türlü sonlandırılamıyor. Özel Harekât Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'in kaza yaparak, ağır şekilde yaralanması, son savunmasını ve dava sanıkları hakkında verilecek kararı geciktiriyor. 14 sanıklı davanın dünkü duruşmasına ise sadece 5 sanık katıldı.
Susurlukçular sanki tatilde
Susurluk sona doğru geliyor derken, Özel Harekât Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'in beklenmedik şekilde kaza yaparak ağır yaralanması, Susurluk davası sanıkları hakkında verilecek kararı da geciktiriyor. Dün İstanbul 6 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM)'nde devam eden duruşmaya tutuksuz sanıklardan Ercan Ersoy, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu ile Abdülgani Kızılkaya katıldı. Davanın tutuksuz sanıkları Özel Harekât Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Korkut Eken, Oğuz Yorulmaz, Enver Ulu, Mustafa Altunok, Sami Hoştan, Ali Fevzi Bir duruşmaya gelmedi. Duruşmada hazır bulunmayan başka suçlardan tutuklu Haluk Kırcı ve Yaşar Öz ise hastalıkları nedeniyle aldıkları raporu mahkemeye fakslayarak duruşmaya katılmadı.
Şahin'in şuuru açık değil
Duruşmada söz alan sanık Şahin'in avukatı Uğur Önder, müvekkilinin şuurunun hâlâ açık olmadığını ve kulaklarının ağır işittiğini belirterek, Şahin'in eylül ayında ameliyat olacağını açıkladı. Önder, Şahin'in savunmasını bizzat duruşmada kendisinin yapmak istediğini belirterek, bu nedenle avukatı olarak bu celse savunma yapmayacağını kaydetti.
Mahkeme heyeti, daha önceki ara karar gereği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı'ndan Şahin'in müşahade evraklarının beklenmesini, evraklar geldikten sonra Şahin'in Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi için DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını kararlaştırdı. Sanıklardan Kırcı ile Öz'ün duruşmalarda hazır edilmesi için başsavcılığa müzekkere gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti İbrahim Şahin ile avukatı Önder'in son savunmayı yapmaları amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
ÖNCEKİ HABER

Tarihin 'talihi' düzelmiyor!

SONRAKİ HABER

İşçi barajı yıkacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...