24 Temmuz 2000 21:00

Nükleere bakanlık önünde protesto

Akkuyu'da yapılmak istenen nükleer santrale karşı çıkan oda, sendika ve partilerin temsilcileri, Enerji Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Paylaş
Nükleere bakanlık önünde protesto
Nükleer santral karşıtları, Akkuyu Nükleer Santrali ihalesinin yapılacağı Enerji Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak, "Tüm dünya nükleer santrallerini tasfiye ederken Türkiye'de santralin kurulmasına izin vermeyeceklerini" söylediler.
Akkuyu'da yapılmak istenen nükleer santrale karşı çıkan oda, sendika ve partilerin temsilcileri, dün sabah EMO Genel Merkezi'nde buluştu. Ancak topluluk, "sayılarının az olduğunu" söyleyerek, daha önce alınmış yürüyüş kararından vazgeçti ve araçlarla Enerji Bakanlığı'nın önüne gitti. Burada "Nükleer santrale hayır" yazılı pankart açan 25 nükleer enerji karşıtı "Nükleer santral istemiyoruz" sloganları attı ve Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'i istifaya çağırdı.
Basın açıklamasında konuşan EMO Başkanı Ali Yiğit, nükleer santrallerin dünya üzerinde iflas ettiğini ve bir tasfiye sürecine girdiğini söyleyerek, nükleer konusunda bakanlığın ortaya attığı iddiaların kendileri ve diğer sivil toplum örgütleri tarfından çürütüldüğüne dikkat çekti. Yiğit, bu tartışmalarla Türkiye'nin enerji anlamında bir altyapı sıkıntısıyla da karşı karşıya bırakıldığını söyledi.
Enerji Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Cengiz Faydalı da TEAŞ'ın milyarlarca dolarlık borcunun ortaya çıktığını hatırlatarak, yap-işlet-devret modelleri ile enerji santrallerinin peşkeş çekildiğini, yağmalandığını ve bundan dolaylı ortaya çıkan bu borcun halkın sırtına yüklenmek istendiğini kaydetti.
Greenpeace adına konuşan Melda Keskin ise Enerji Bakanlığı'nın Türkiye'yi isteyerek ve kendi siyasi amaçlarıyla enerji sıkıntısına ittiğini söyleyerek, Bakan Cumhur Ersümer'in istifa etmesini istedi.
ÖNCEKİ HABER

Okuyan'dan sendikalara tehdit

SONRAKİ HABER

Şehirlerde 'baz' gölgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...