24 Temmuz 2000 21:00

Okuyan'dan sendikalara tehdit

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, istatistik çalışmalarının sürdüğünü, sendikalı sayısının daha da azalabileceğini söyleyerek, sendikaları tehdit etti.

Paylaş
Okuyan'dan sendikalara tehdit
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, sendikal istatistikler üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü, sendikalı sayısının daha da azalabileceğini söyleyerek, sendikaları tehdit etti. Sendikal hakların verilişinin 37'inci yıldönümü nedeniyle bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Okuyan, 10 sendikanın baraj altına düşürülmesine gösterilen tepkinin hatırlatılması üzerine, bakanlıka yönelik bazı sendikacıların açıklamalarını yersiz ve isabetsiz bulduğunu söyledi.
Mevcut yasada barajın bulunduğunu ve bakanlık olarak görevlerinin yasayı uygulamak olduğunu öne süren Okuyan, asıl yanlışın bugüne kadar ölen, emekli olan kişilerin sendika üyesi görülmesine rağmen istatistiklerin düzeltilmemesi olduğunu söyledi. Okuyan, 1983'ten beri istatistiklerde düzeltme yapılmadığını, 7-8 ay içinde 3 milyonu aşkın evrağı işlediklerini belirterek, bu konuda çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Sendikalı sayısının daha da aşağı ineceğini söyleyen Okuyan, "Kanunun emrettiğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" diyerek sendikaları tehdit etti.
Türk-İş'e eleştiri
"ILO'ya bizi baraj konusunda şikâyet ettikten sonra, Türkiye'de barajın kaldırılmasına karşı çıkmak büyük bir çelişkidir" diyerek Türk-İş'i de eleştirdi.
Okuyan, barajın kaldırılmasına yönelik olarak taslak hazırlamalarına rağmen konfederasyonların mutabakata varamadıklarını ve ağustosa kadar süre istediklerini hatırlatarak, "Türk-İş başka düşünüyor, DİSK, Hak-İş, TİSK başka düşünüyor. Aralarında uzlaşmaları gerek" dedi. "İşkolu yetkisi düşen bazı sendikalar, F tipi cezaevine yönelik bildiri çıkarmak yerine işçilerin sorunlarıyla ilgilenirlerse, baraj altına düşmek sorunuyla karşılaşmazlar" diyen Okuyan, sendikaların demokrasi mücadelesi içerisinde yer almasına da karşı çıktı.
ÖNCEKİ HABER

Çukobirlik işçisi tedirgin

SONRAKİ HABER

Nükleere bakanlık önünde protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...