24 Temmuz 2000 21:00

Çukobirlik işçisi tedirgin

Bir yandan yöneticilerin 'zarar ediyoruz' açıklamaları yapması, diğer yandan 1600 işçinin ücretli izine çıkarılması Çukobirlik işçilerini tedirgin etti.

Paylaş
Çukobirlik işçisi tedirgin
Çukobirlik'te ikramiye, avans, izin paraları ödenmeden 1607 işçinin bir ay ücretli izine çıkarılması protesto edildi. DİSK/Tekstil Çukobirlik Şubesi tarafından yapılan açıklamada Çukobirlik'te işçi kıyımı yaşanacağı yönünde endişeler dile getirilirken, işçilerin haklarının bir an önce ödenmesi istendi.
Çukobirlik bahçesinde basın açıklama yapmak isteyen sendika yöneticileri önce güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştılar. Ücretli izine ayrılan işçiler içeri alınmazken, basın mensupları da bir süre kapıda bekletildi. Gazeteciler, daha sonra sendika yöneticilerinin müdahalesi üzerine içeri alındılar. İşbırakarak Çukobirlik Genel Müdürlüğü önünde toplanan bir grup işçi ve işyeri temsilcisi ile sendikacılar burada bir basın açıklaması yaptılar. DİSK/Tekstil Çukobirlik Şube Başkanı Ali Caymaz yaptığı konuşmada, işçilerin olağanüstü bir çalışma temposu ile Çukobirlik'te üretimi yüzde 30'lardan yüzde 90'lara çıkardığını söyledi. Çukobirlik yöneticilerinin de bu durumla övündüğünü hatırlatan Caymaz, "Ama işçi hakkına gelindiğinde paranın olmadığından, Çukobirlik'in zarar ettiğinden söz ediliyor. Bu durum gerçekleri ifade etmiyor" dedi.
Ekmeğimiz için
"Yaşasın işçilerin birliği" sloganı ve alkışlarla Çukobirlik yönetimini protesto eden işçilere, iç güvenlikten sorumlu İdari İşler Müdürü Bekir Atalay müdahale etmek istedi. Ancak işçiler, "Biz burada ekmek derdi için bulunuyoruz. Eve götürecek paramız yok. Bu bizim en doğal hakkımız" diyerek tepki gösterdiler.
Daha sonra sendika yöneticileri basın eşliğinde Çukobirlik Genel Müdür Vekili Ömer Ersan Adım ile görüştüler. Ömer Ersan Adım, Çukobirlik'te her ay 1 trilyon 200 milyon zarar olduğunu, birliğin ciddi anlamda mali sıkıntı yaşadığını, ama işçi kıyımı olmayacağını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Saddam Talabani'ye saldıracak mı?

SONRAKİ HABER

Okuyan'dan sendikalara tehdit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...