23 Temmuz 2000 21:00

İnadına direneceğiz

Biz cumhuriyet gençleri çok üzgünüz. Ulu önder Atatürk'ün bize bir emaneti olan SEKA'lardan en güzidesi; son iki senedir ISO 9002 "kalite yeterlilik belgesi" aldı.

Paylaş
İnadına direneceğiz
Dalaman SEKA'dan genç işçiler
Biz cumhuriyet gençleri çok üzgünüz. Ulu önder Atatürk'ün bize bir emaneti olan SEKA'lardan en güzidesi; son iki senedir ISO 9002 "kalite yeterlilik belgesi" aldı. Bu aldığı belgeyi yaptığı kaliteli üretim sonunda koruyan, en düşük fiyattan 1600 dönümlük arazisine 15 milyon Amerikan Doları değer biçilen, hammadde, mamül, yedek parça ve tesisatına 33 milyon Amerikan Doları değer biçilen, yıllık cirosu 30 milyon Amerikan Doları olan SEKA Dalaman İşletmesi 40 milyon Amerikan Doları'na peşkeş çekiliyor. Son dört aydır asgari ücretle çalışan işçilerine bile maaş ödemeyen, işçisini örgütsüzleştiren (sendikasızlaştıran) MOPAK'a peşkeş çekiliyor. Biz gençler olarak buna karşı çıkıyoruz.
Çünkü; 1980'lerden, 1994 sonuna kadar SEKA'nın kendi kurduğu Mehmet Ali Kâğıtçı Kâğıt Kursu'nda 3'er yıl eğitim aldık. 1995'ten 1997'e kadar birer yıl aynı kursta kâğıtçılık ve selüloz üretimi hakkında temel bilgi veren bir okula gittik. İş vaadiyle bizim yükseköğrenimimizi engelleyenler, bugün özelleştirme adı altında fabrikamızı peşkeş çekerek bizi ve arkadaşlarımızı işsiz kalma olasılığıyla karşı karşıya bıraktılar.
Şimdi soruyoruz;
İşiniz garanti diyen güzel ülkemizin "değerli"!!! vekilleri ve bürokratları, bizi kandırarak, okumamızı, yükseköğrenimimizi engelleyenler! Biz gençlerin tek suçu siz çarpık düzenin çarpık yöneticilerine, idarecilerine, inanıp, güvenmek mi?
İnanıyoruz ki; ülke nüfusunun yüzde 65'lere varan genç nüfusu bir gün patlayacak. Bu patlamanın önünde Türk halkını "koyun" sanan siyasetçiler, bizleri seçim zamanı hatırlayanlar duramayacak. Artık Türk halkı gerçekleri daha iyi görüyor ve kendini satanları, seçim gelince sandıklarda satacaktır.
"Dalaman SEKA'dan yolluyoruz Meclis'e
Tüm SEKA'lar Atamızın emaneti bize
İnadına direneceğiz özelleştirmelere
Sattırmayacağız SEKA'ları hiç kimseye."
ÖNCEKİ HABER

Dalaman işçisi SEKA'yı sattırmayacak

SONRAKİ HABER

Osmanlı'da da Kürt yokmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...