23 Temmuz 2000 21:00

Kütahya'da kitlesel emekçi mitingi

'Hakkını Arama ve Yetkilileri Uyarma Mitingi' Kütahya'da aşırı yağmura rağmen 2000 kişinin katılımıyla yapıldı.

Paylaş
Kütahya'da kitlesel emekçi mitingi
'Hakkını Arama ve Yetkilileri Uyarma Mitingi' Kütahya'da aşırı yağmura rağmen 2000 kişinin katılımıyla yapıldı. Mitinge katılan işçi ve emekçiler alana 200 metre kala yürüyüşe başladı.
Petrol-İş'in Kütahya, Samsun, Kocaeli, Aliağa, İzmir, Bursa, Yarımca, Eskişehir, Gebze, Bandırma şubeleri, Maden-İş Kütahya ve Tunçbilek şubeleri, Tes-İş, Şeker-İş, Tarım-İş, Harb-İş, Belediye-İş, Haber-İş, Eskişehir'den KESK'e bağlı sendikalar, Kütahya Ziraat Odası, 57 gündür grevde olan Ağaç-İş Sendikası üyesi SETAŞ işçilerinin katıldığı mitinge ayrıca İstanbul'dan 350 gündür grevde bulunan Kimya Teknik işçileri de geldi.
Şoförler Odası'na bağlı yaklaşık 25 taksi de kortejin önünde alana girerek, "Vergi, vergi, vergi; nedir bu hükümetin derdi?" yazılı dövizlerle hükümetin LPG zammını protesto ettiler.
POAŞ peşkeş çekildi
Petrol-İş Kütahya Şube Başkanı Ahmet Özen mitingde yaptığı konuşmada IMF'nin uşağı bir hükümet istemediklerini belirtti.
Özelleştirme uygulamalarına değinen Özen, Türkiye'de köylüden esnafa bütün emekçilerin özelleştirmenin ne amaçla yapıldığını bildiğini ifade etti. Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ise konuşma yapmak için kürsüye çıktığında işçiler Bayram Meral'in gelmesini istediklerini belirterek, Öztaşkın ve Meral'i protesto ettiler.
Öztaşkın konuşmasında hükümetin uygulamalarına karşı miting alanında sadece işçilerin değil köylülerin, esnafın da mücadele ettiğini belirterek, önümüzdeki dönem mücadelenin bu şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi. Öztaşkın, POAŞ'ın satışıyla hükümetin onurlandığını ifade ederek, "POAŞ yabancı sermayeye parça parça peşkeş çekildi" dedi.
Konuşmasında Ecevit'e seslenen Öztaşkın, köylünün yurdun efendisi değil, Cottarelli'nin kulu olduğunu dile getirdi. Mitingde, "IMF'nin itleri, sattırmayız KİT'leri", "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Hükümet istifa", "Kahrolsun IMF, bağımsız Türkiye", "İşçiler burada, Bayram Meral nerede", "Cottarelli defol, hükümet istifa", "Direne direne kazanağız" sloganları atıldı. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


ÖSS sonuçları açıklanıyor
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Dr. Fethi Toker, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanacağını bildirdi.
Toker yaptığı açıklamada, sınav sonuçlarının önümüzdeki hafta içinde açıklanacağını, ancak kesin tarihin büyük olasılıkla bugün belli olacağını söyledi.
Sonuçlar, 18 Haziran Pazar günü ÖSS ve 25 Haziran Pazar günü YDS'ye giren toplam 1 milyon 414 bin 820 aday tarafından heyecanla bekleniyor. ÖSS'de adaylara 90 sözel, 90 sayısal olmak üzere toplam 180 soru yöneltilmişti. Ancak, daha sonra hatalı olduğu tespit edilen 2 sorunun iptal edilmesi dolayısıyla, sayısal bölümün 88 soru üzerinden değerlendirileceği bildirildi. ÖSS ile birlikte, 25 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen ve yaklaşık 26 bin adayın girdiği Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları da açıklanacak.
Sınavı kazanabilmek için dört puan türünün (sözel, sayısal, eşit ağırlıklı ve yabancı dil), en az birinden 105 ve daha üzerinde puan almak gerekiyor. Üniversitelerin lisans programlarına girebilmek için ise en az 120 puan almak şartı bulunuyor.
Tercih maratonu
Adaylara sınav sonuç belgeleri, sınav sonuçları açıklandıktan sonra gönderilmeye başlanacak. Sınav sonuç belgeleri ellerine ulaşan adaylar, eğer kazanmışlarsa tercihle ilgili işlemlere başlayacaklar. Adaylar, kılavuzda yer alan yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşullarını, bu programların geçen yılki yüzdelik dilimlerini ve en küçük puanlarını, sınav sonuç belgelerindeki yerleştirmeye esas olan Y-ÖSS puanları ile yüzdelik dilimlerini göz önünde tutarak, okumak istedikleri yükseköğretim programlarını tercih sırasına koyacaklar ve tercih formuna yazarak, kodlayacaklar.
ÖSS puanlarından en az birinden 120 alan adaylar, toplam 24 tercih yapabilecekler. Sınavdan, 105 ve 119.999 arasında puan alan adaylar ise ön lisans programları ile Açıköğretim programlarının bulunduğu tablolardan 18 tercihte bulunabilecekler. Adaylar, bu sınırlamalara uymak kaydıyla, istedikleri kadar tercih yapabilecekler. Yabancı Dil Sınavı'ndan 110 ve daha fazla puan alan adaylar, Açıköğretim İngilizce Öğretmenliği bölümünü tercih edebilecekler. Lisedeki alanıyla ilgili bir programı seçen adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı 0.5, kendi alanı dışında bir programı seçen adayın ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı da 0.2 katsayısı ile çarpılacak. Adayların, tercihlerini yaparken bu noktaya dikkat etmeleri gerekiyor.
Yurtlara başvurular
ÖSS tercih formunun arka sayfasında adayların yurt tercihlerini yazabilmeleri için YURTKUR başvuru formu da yer alacak. Adaylar, bir yükseköğretim programına yerleştikleri takdirde yurt isteyip istemediklerini tercih formunda ayrılan yere yazarak kodlayacaklar. Adaylar ayrıca, kendilerinden istenen diğer bilgileri de verecekler.
ÖSS'yi kazanan adaylar, tercih formlarını 2-11 Ağustos 2000 tarihleri arasında lise ve dengi okul müdürlükleri veya ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine teslim edecekler. Tercih formları ÖSYM'de toplandıktan sonra, ağustos ayı içinde bilgisayarla yerleştirme işlemi yapılacak. Merkezi yerleştirme sonucunda, meslek yüksekokullarına 112 bin 900, üniversitelerin lisans programlarına 166 bin 838, özel yetenek sınavı ile alan programlara 13 bin 615 olmak üzere, toplam 293 bin 353 öğrenci alınacak. Sınava giren her 5 adaydan ancak 1'i kazanabilecek.
ÖNCEKİ HABER

İşçiler baraja karşı yürüyecek

SONRAKİ HABER

Bu toprakların sesi: Bedri Rahmi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...