22 Temmuz 2000 21:00

Savranoğlu fabrikasında

   polis eşliğinde işbaşı

Paylaş
Savranoğlu fabrikasında polis eşliğinde işbaşı
Savranoğlu deri işletmesinde devam eden direnişi kırmaya çalışan patron Mehmet Sina Savranoğlu yeni işçi aldı. İşe alınan on işçi polis denetiminde fabrikaya sokularak işbaşı yaptırıldı.
Fabrika önünde bekleyen Deri-İş üyesi direnişçi işçilerin yeni işçileri içeriye sokmamak için yaptıkları müdahale ise polis saldırısıyla engellendi.
Önümüzdeki günlerde de patronun fabrikaya bir grup yeni işçi daha getireceği, Savranoğlu için çalışan ve Menemen'de ganyan bayiliği yapan Şerif Ünlü isimli bir kişinin, işçi bulmak için kahveleri ve başta MHP olmak üzere bazı siyasi partileri dolaştığı belirtiliyor. Direnişi kırmak için işe yeni alacağı işçilere haftada 40 milyon lira teklif eden patron, 9 yıldır bu fabrikada çalışan işçilere 22 milyonla 30 milyon arası haftalık veriyordu.
Esnaf, işçiyi destekliyor
Fabrika önünde bekleyen işçiler ise bir taraftan işbaşı yapmaya gelen işçilere durumu anlatırken, bir taraftan da oluşturdukları komiteyle Şerif Ünlü'nün işçi toplamaya çalıştığı mahalle halkını, esnafları bilgilendirmeye çalışıyor. İşçiler mahallelilerden direnişe sahip çıkmalarını istiyor. Mahalle esnafı ise olumlu karşıladıkları işçilere, Şerif Ünlü'nün görüştüğü kahveci ve dükkân sahiplerinden Savranoğlu'na işçi verilmeyeceği sözü aldıklarını söyledi. Bu konuda mahalle muhtarları ve belediye başkanının da desteğini alan işçiler, önümüzdeki günlerde polis kontrolünde fabrikaya getirilip götürülen işçilerin de fabrikada çalıştırılmayacaklarını belirttiler.
ÖNCEKİ HABER

Baraja Adana'da da protesto

SONRAKİ HABER

Talana 'kaçak yapı' kılıfı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...