22 Temmuz 2000 21:00

Baraja Adana'da da protesto

Adana'da Kemal Türkler'i anmak ve işkolu barajı uygulamasını protesto amacıyla yapılan eylem polis engeliyle karşılaştı.

Paylaş
Baraja Adana'da da protesto
Adana'da Kemal Türkler'i anmak ve işkolu barajı uygulamasını protesto amacıyla yapılan eylem polis engeliyle karşılaştı.
Önce İnönü Parkı'nda toplanan DİSK üyeleri, polisin engellemesi nedeniyle DİSK Bölge Binası'nda basın açıklaması yaptılar. "İnadına sendika, inadına DİSK" sloganı ve alkışlarla polisi protesto ettiler. Grevdeki EXSA işçilerinin kitlesel olarak katıldığı ve EMEP'in de destek verdiği basın açıklamasına sendikalar ise temsilci düzeyinde katıldı.
Açıklamayı yapan DİSK/Tekstil Genel Merkez Yöneticisi Nazmi İncesoy, onbinlerce işçinin sendika kaydının silinmesinin 12 Eylül yasalarının ne kadar antidemokratik ve emek düşmanı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi. Çalışma Bakanlığı'nın bu keyfi kararının sadece DİSK'e yönelik olmadığını, tüm sendikal hareketi sindirmeyi amaçladığını belirten İncesoy, "Siyasetçiler ILO hükümlerini yaşama geçirmekten ısrarla kaçmaktadır. Bunun nedeni açıktır; bu şekilde emekçilerin örgütlenmesi, güç kazanması ve siyasete müdahale etmesi önlenmek istenmektedir. Siyasi iradeye bir kalemde onbinlerce işçinin kaydını silme, sendikaların toplusözleşme yetkisini düşürme gücü veren bir sistem her hükümete cazip gelmektedir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Hükümet, barajını başına çal!

SONRAKİ HABER

Savranoğlu fabrikasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...