22 Temmuz 2000 21:00

Hükümet, barajını başına çal!

DİSK'in kurucularından ve Maden-İş Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 20. yılında Topkapı'da bulunan mezarı başında anıldı.

Paylaş
Hükümet, barajını başına çal!
DİSK'in kurucularından ve Maden-İş Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 20. yılında Topkapı'da bulunan mezarı başında anıldı. DİSK tarafından düzenlenen anma, yüzde 10 işkolu barajı başta olmak üzere antidemokratik çalışma yasalarının protestosuna dönüştü.
DİSK Genel Merkez yöneticileri ve DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri ile işyeri temsilcileri, Türkler ailesi ve Kemal Türkler Eğitim ve Araştırma Vakfı, KESK, EMEP, ÖDP, SİP ve İP yöneticileriyle DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak'ın da bulunduğu 500'ü aşkın kişi anma için saat 11.00'de Topkapı Mezarlığı girişinde toplandı. Buradan Türkler'in mezarına yürüyen kitleye hitaben ilk konuşmayı DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak yaptı.
'Doğruları anlatacağız'
Türkler'in verdiği mücadeleyle örnek bir insan olduğunu kaydeden Tokmak'ın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Vahdettin Karabay, Türkler döneminde DİSK'e yapılan saldıların bugün de uygulanmak istendiğini belirterek, haksızlığa karşı tepkilerini dile getireceklerini söyledi. DİSK'in Sivil İnisiyatif ve Ekonomik Sosyal Konsey'de, hükümetin politikalarını uygulamak için görev yapmayacağını söyleyen Karabay, halka doğruları söylemek görevini her zaman yerine getireceklerini ifade etti.
Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Kamil Kinkır da saldırıların sadece DİSK'e değil tüm sendikalara yönelik olduğunu belirtirken, KEV adına konuşan Avukat Rasim Öz ise Türkler'in katillerinden sadece bir tanesinin içerde olduğuna dikkat çekti.
Anmanın ardından yürüyüşe geçmek isteyen kitleye polis engel olmaya çalıştı. Yapılan görüşmelerin ardından Vatan Caddesi'nde bulunan Ulubatlı metro istasyonuna kadar yürümelerine izin verilen kitle, "İnadına sendika, inadına DİSK", "Kemal Türkler aramızda", "Hükümet barajı al başına çal" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş, Ulubatlı'da yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. Daha sonra DİSK yöneticileri taleplerini içeren afişi asmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü önüne gitti. Karabay, burada hükümetin, muhalefet istemediğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Adli tatil sonrası yargı gündemi yoğun

SONRAKİ HABER

Baraja Adana'da da protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...