21 Temmuz 2000 21:00

Denktaş basına tehdidi sürdürdü

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, yönetici, muhabir ve yazarları "casus" suçlaması ile tutuklanan, ancak delil olmadığı için serbest bırakılan Avrupa gazetesine tehdidi sürdürdü.

Paylaş
Denktaş basına tehdidi sürdürdü
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yönetici ve yazarları casuslukla suçlandığı halde ortaya bir delil konulamadığı için serbest bırakılan Avrupa gazetesini hedef alan açıklamalarından vazgeçmiyor. Delilleri gördüğünü öne süren Denktaş, "Beraat yoktur, şartlı tahliye vardır. Benim tavsiyem, biraz yumuşasınlar, biraz yelkenlerindeki havayı indirsinler" dedi.
Rauf Denktaş, "Türk Yıldızları"nın Girne'de yapılan gösterisinden sonra yaptığı açıklamada, gazeteci operasyonunu da değinerek, "Genelkurmay Başkanı 'Delil yok' demiş. Genelkurmay Başkanı böyle bir şey demedi. Yalan haberlerle kendilerini aklayamazlar. Deliller vardır. Delilleri ben gördüm. Başsavcılık davasını hazırlayacaktır" dedi.
'Yelkenleri indirsinler'
"Beraat etti" diye bir hava yaratıldığını söyleyen Denktaş, beraat olmadığını, şartlı tahliye kararı verildiğini söyledi. "Benim tavsiyem, biraz yumuşasınlar, biraz yelkenlerindeki havayı indirsinler. Aleyhlerine büyük bir suç vardır. İspat edilir edilmez başka meseledir, ama delil yoktur diyerek ve Genelkurmay Başkanı 'Yoktur' dedi diyerek hava basmasınlar. Ayıptır ve ileride aleyhlerine olacaktır. Biraz yavaşlasınlar" diyen Denktaş, "Üç buçuk kişinin KKTC'yi bizi Türkiye'den ayıramayacağını" söyledi.
Denktaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Anavatan'ın gölgesi altında Anavatan`ın gönderdiği askerlerin korumasında biz hür bir hayat yaşamaktayız. Başımız dik bir durumdayız. Geçmişimizi unutturamazlar."
ÖNCEKİ HABER

Ufuklardaki nazenin balon konusu

SONRAKİ HABER

Savranoğlu'nda direniş büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa