19 Temmuz 2000 21:00

SEKA'da sürekli eylem

SEKA Dalaman fabrikasının özelleştirilmesine karşı işçilerin eylemleri aralıksız sürüyor. İşçiler aileleriyle birlikte fabrika önünde gece gündüz bekleyerek mal çıkışını engelliyor. Çaycuma SEKA'da da eylem devam ediyor.

Paylaş
SEKA'da sürekli eylem
SEKA'nın Dalaman ve Çaycuma işletmelerinde özelleştirmeye karşı işyerini terk etmeme eylemi sürüyor.
Dalaman SEKA Fabrikası işçileri fabrikada üretimi sürdürüyor, ancak dışarıya mal çıkışı yapılmıyor. Direniş çadırlarında gece gündüz bekleyen işçilerin aileleri de fabrika önünde. Geçen cumartesi günü Kaymakam Ahmet Suphi Küspeci'nin emriyle yaşanan polis saldırısında yaralanan işçi Sinan Özdemir'in ise birkaç gün daha hastanede yatacağı belirtiliyor.
Destek artıyor
Dalaman SEKA işçilerinin eylemleri bölgede de destek bulmaya başladı. Muğla Sendikalar Birliği her türlü desteği vermeye hazır olduğunu işçilere iletirken esnaf da başta uzak durduğu direnişe sıcak yaklaşmaya başladı. Maden-İş Yatağan Şubesi dün direnişe bir ziyarette bulundu. Bir konuşma yapan Şube Başkanı Murat Bekem, bölgede bulunan Et Balık ve çimento işletmelerinin özelleştirilmesi sırasında sessiz kalmalarının yöre emekçilerinin en büyük hatası olduğunu belirterek, "O günlerde birleşmeliydik, olmadı" dedi. Bekem'e sorular yönelten işçiler de direniş eylemine Türk-İş Genel Merkezi'nin de katılmasını istediklerini, ama buna yanaşılmadığını söylediler.
Selüloz-İş Dalaman Şube Başkanı Mehmet Madenci ise gazetemize yaptığı açıklamada Türk-İş başta olmak üzere ve bütün sendikalardan destek beklediklerini söyledi. Ayrıca direniş başladıktan sonra fabrikaya gelen MHP Muğla Milletvekili Metin Ergün'ün ihalede yolsuzluk olduğunu söyleyerek destek sözü verdiği ama şu ana kadar bu konuda bir gelişme olmadığı öğrenildi.
'Taviz vermeyeceğiz'
Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Recep Çapkın ise, "Şu anda işçilerin bir kısmı eş ve çocuklarıyla fabrikanın giriş kısmında, diğerleri de yemekhanede eylemlerine devam ediyor. Fabrikayı terk etmeye kesinlikle niyetimiz yok. Taviz vermemiz söz konusu değil" dedi. Çapkın, fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılmaması durumunda eylemin süresiz devam edeceğini kaydetti. Çaycuma SEKA'da 380 işçi çalışıyor.
Liman-İş Genel Başkanı Raif Kılıç ile Harb-İş Genel Merkezi'nden yapılan açıklamalarda da SEKA işçilerinin eylemlerine destek verildiği ifade edildi.
İzmit'te eylem sona erdi
Öte yandan, SEKA İzmit Müessesesi'nde çalışan 1500 işçinin, destek amacıyla başlattığı işyerini terk etmeme eylemi sona erdi. Selüloz-İş İzmit Şube Başkanı Halil Bahçeci, destek eylemlerini, üretimi aksatmadan sürdüreceklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs'ta binler sokakları doldurdu

SONRAKİ HABER

Betona tutsak değiliz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa