17 Temmuz 2000 21:00

MHP yasakta ısrarlı

Yılmaz'ın AB'nin gerekleri üstünden sıkıştırdığı MHP, 'idam' konusunda FP'nin istismar üzerine kurduğu politikanın benzeri bir hat izlemekte ısrar ediyor.

Paylaş
MHP yasakta ısrarlı
Başbakan Yardımcısı ve AB'den Sorumlu Devlet Bakanı Mesut Yılmaz'ın AB'nin gerekleri üstünden sıkıştırdığı MHP, halkın hassas olduğu bilinen 'idam' gibi konularda FP geleneğinin halkın dini duygularını istismar üzerine kurduğu politikanın benzeri bir hat izlemekte ısrar ediyor.
Yılmaz'ın idamın kaldırılması konusunda elini taşın altına koymamak ve hükümet olmanın bir gereği olduğu halde "ateşten gömleği giymemek"le suçladığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yılmaz'a "Samsun Geleneksel 5. Karadeniz Türk Kültür Kurultayı"na katılmak üzere gittiği Kunduz Yaylası'ndan yanıt verdi. Gazetecilerin Bahçeli'ye, Yılmaz'ın "AB'ye üyelik sürecinde herkes elini taşın altına koymalıdır ve AB'ye üyelik sürecinde idam cezası kaldırılmalıdır" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Bahçeli, MHP'nin hükümet oluşundan itibaren ülkenin sorunlarını çözmek için elini taşın altına koyduğunu öne sürerek, "Hükümet ateşten bir gömlekse, bunu herkes giymeli" sözleriyle MHP'yi eleştiren Yılmaz'a yanıt veren Bahçeli, "Biz hükümet olduğumuz andan itibaren elimizi Türkiye'nin her meselesinin altına koyduk. MHP'nin eli taşın altındadır" dedi.
'İdamı diğer partiler kaldırsın'
Partisinin idam cezası konusundaki "hassasiyetini" koruduğunu yineleyen Bahçeli, Türk Ceza Kanunu (TCK)'nun 125. Maddesi var oldukça, idam konusundaki tutumlarını sürdüreceklerini anlattı.
Bahçeli, şöyle dedi: "MHP, idam ile ilgili görüşünü net olarak ifade ediyor. Ancak Meclis'teki diğer siyasi partilerin söylem ve programlarında idamın kaldırılacağına dair işaretler var. Bu partiler bu konuda gayret gösterebilirler."
Daha sonra Kunduz Yaylası'nda toplananlara hitap eden MHP lideri, TCK'nın 312. Maddesi konusunda da şunları söyledi: "312. Madde'nin tamamen ortadan kaldırılması durumunda sonucun ne olacağını tahmin etmek mümkündür. O zaman etnik sınıf ve mezhep ayrımcılığını tahrik ve teşvik etmek kolaylaştırılarak ne yapılmak istenmektedir?" İsim vermeden, bazılarının siyasete yeni başlamış gibi konuştuğunu söyleyen Bahçeli, başbakan yardımcı olarak göreve başlamasından sonra Mesut Yılmaz'ı aramadığını da belirterek, "Ancak aramızda bir sorun yok" diye konuştu.
Bahçeli, dün ise Bayburt'ta yapılacak "Uluslararası Dede Korkut Şöleni"ne katılmak üzere Erzurum'a gitti.
ÖNCEKİ HABER

Üniversiteden mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Barolardan hücreye veto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...