12 Temmuz 2000 21:00

SEKA'da peşkeşe doğru

Özelleştirme kapsamına alınan SEKA Çaycuma İşletmesi'ne SEKA Genel Müdür Yardımcısı Metin Yurtbay'ın amcası Zeki Yurtbay'ın talip olduğu öğrenildi.

Paylaş
SEKA'da peşkeşe doğru
Özelleştirmeyle peşkeş ve yağmanın son örneği SEKA Kâğıt Fabrikaları'nda yaşanıyor. Çaycuma SEKA ve sosyal tesislerinin SEKA Genel Müdür Yardımcısı Metin Yurtbay'ın akrabaları tarafından alınmaya çalışıldığı öğrenildi.
SEKA Çaycuma işletmesi için teklif veren firmalardan Yurtbay Pazarlama ve Tarım Ürünleri Sanayi AŞ'nin, SEKA Genel Genel Müdür Yardımcısı Metin Yurtbay'ın amcası Zeki Yurtbay'a ait olduğu dile getiriliyor.
Yine Metin Yurtbay'ın amcasının oğlu olan ve şu anda Çaycuma Belediye Başkanı Osman Yurtbay'ın da SEKA Çaycuma İşletmesi'ne ait sosyal tesislerin belediyeye verilmesi için baskı yaptığı dile getiriliyor.
Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen Yem Fabrikası'nın da Zeki Yurtbay tarafından alındığı belirtildi. Özelleştirme öncesinde faal olan yem fabrikası özelleştirildikten sonra giderek küçültüldü ve işçi sayısı da düşürüldü.
Toplam 420 işçinin çalıştığı SEKA Çayçuma İşletmesi'ne teklif veren diğer bir firmanın ise Eren Kâğıt Sanayi ve Ticaret AŞ olduğu kaydedildi.
Kârsız işletmelere teklif yok
Özelleştirilmesi için teklif verilen diğer işletme ise SEKA Dalaman İşletmesi. SEKA Dalaman İşletmesi'ne Mopak Kâğıt Karton Sanayi ve Ticaret AŞ, Talip Kahraman İnşaat ve Tahit Sanayi ve Ticaret AŞ'nin teklif verdiği öğrenildi. Selüloz-İş Sendikası Genel Mali Serketer Hikmet Bülbül, özelleştirme kapsamında olan Balıkesir, Kastamonu ve Afyon işletmelerine ise herhangi bir teklif verilmediğini belirtti. Teklif verilen işletmelerin kâr eden işletmeler olduğunu dile getiren Bülbül, "Diğerleri ise kâr etmediği için onlara teklif verilmedi. İhale gerçekleşeceği için Çaycuma SEKA Genel Müdür Yardımcısı Metin Yurtbay'ın yakınlarından birilerinin ihaleye girdiği belirtiliyor" dedi.
Eylemler sona erdi
Bülbül, tekliflerin ihale komisyonu tarafından değerlendirileceğini ve teklif sahiplerinin belirli bir program dahilinde görüşmeye çağrılacağını öğrendiklerini söyledi. Bu arada özelleştirmeleri protesto etmek için SEKA işletmelerinde başlayan eylemler dün sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

Kuzey İrlanda'da kan döküldü

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da HADEPlilere gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...