11 Temmuz 2000 21:00

K. Kıbrıs'ta genel grev

Kıbrıs'ta bir araya gelen sendikacılar, IMF ve Ankara hükümeti tarafından dayatılan ekonomik paketin hayata geçmesine izin vermeme kararı aldılar.

Paylaş
K. Kıbrıs'ta genel grev
Kıbrıs'ta bir araya gelen sendikacılar, IMF ve Ankara hükümeti tarafından dayatılan ekonomik paketin hayata geçmesine izin vermeme kararı aldılar. Genel greve çıkma kararı alan ve dün bunu ilk olarak Tel-Sen'de hayata geçiren sendikacılar, genel grevlerinin süresiz olacağını ve aynı zamanda ekonomik paketin uygulanmaması talebinin dışında, hukuk skandalıyla gözaltına alınan ve casuslukla suçlanan gazetecilerin derhal serbest bırakılması talebini de içerdiğini vurguladılar.
Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından bundan böyle "Popülist politikalara izin verilemez" denilerek halka kabul ettirilmeye çalışılan ekonomik paketi görüşmek için önceki gün Türk-Sen sendikasında bir araya gelen sendikacılar, genel grev kararı aldılar.
Kıbrıs'taki tüm sendikaların katıldığı toplantıda her sendikanın değişik günlerde greve çıkması kararının ardından, dün, ilk olarak Tel-Sen örgütlü olduğu birimlerde süresiz genel grev başlattı.
ÖNCEKİ HABER

YÖK'e tepki büyüyor

SONRAKİ HABER

Çocuklar sanık sandalyesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...