08 Temmuz 2000 21:00

DİSK Genel Kurulu ay sonunda

DİSK 11. Olağan Genel Kurulu, 28-30 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak. Genel-İş, Lastik-İş, Tekstil ve Birleşik Metal-İş sendikalarının tutumu yönetim kurulunun belirlenmesinde etkili olacak.

Paylaş
DİSK Genel Kurulu ay sonunda
DİSK 11. Olağan Genel Kurulu, 28-30 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak. Toplam 399 delegenin oy kullanacağı kurula 62'şer delege ile katılacak Genel-İş, Lastik-İş, Tekstil ve Birleşik Metal-İş sendikalarının tutumu yönetim kurulunun belirlenmesinde etkili olacak.
Şimdiki Genel Başkan ve Lastik-İş Genel Başkanı Vahdettin Karabay'ın DİSK Genel Başkanlığı'na aday olduğu bildirilirken, DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak, Tekstil Sendikası Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Sosyal-İş Genel Başkanı Özcan Keskeç'in de aday olabileceği öğrenildi. Karabay, yeniden seçilmesi durumunda DİSK'in daha da büyümesi ve işçi sınıfının kazanımlarının artması için mücadele vereceğini söyledi. DİSK'in işçi sınıfının öncüsü bir konfederasyon olduğunu söyleyen Karabay, genel kurulun bu anlayışla gerçekleştirileceğini söyledi.
Murat Tokmak ise DİSK'in çeşitli kademelerinde 30 yıl görev yaptığını hatırlatarak, kongrenin vereceği her görevi yerine getirmeye hazır olduğunu bildirdi. Tokmak, DİSK'in neferi olduğunu vurgulayarak, "DİSK'te aday olunmaz, aday gösterilir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

TÜMTİS'ten her yerde örgütlenme atağı

SONRAKİ HABER

8 metrekare dünya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...