20 Ağustos 2011 10:20

Canlı kalkanlara panzer engeli

Barış Anneleri İnisiyatifi Bölge'nin dört bir yanından "Ya barış getireceğiz ya da öleceğiz" şiarıyla operasyon ve çatışmaların yoğun olduğu Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne doğru yürüyüşlerine başladı. Van'dan yola çıkan grubun "Canlı Kalkan Yürüyüşü"  panz

Canlı kalkanlara panzer engeli
Paylaş

Barış Anneleri İnisiyatifi Bölge'nin dört bir yanından "Ya barış getireceğiz ya da öleceğiz" şiarıyla operasyon ve çatışmaların yoğun olduğu Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne doğru yürüyüşlerine başladı. Van'dan yola çıkan grubun "Canlı Kalkan Yürüyüşü"  panzerler tarafından engellendi. Çukurca yolunu kapatan askerler canlı kalkanların geçişine izin vermedi.

Federal Kürdistan Bölgesi'ne başlatılan hava saldırılarına karşı "Canlı Kalkan Yürüyüşü" başlatan Van ve Hakkari'deki Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri Çukurca ile Hakkari yol ayrımında kurulan Depin arama noktasında durduruldu. Asker ve polislerin kapattığı yolda, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra canlı kalkanların bulundukları araçların geçişine izin verilmedi. Hakkari'den gelen grup engelleme üzerine geri dönerken, Van'dan yola çıkan grup ise arama noktasında bekliyor. Geri adım atmayacaklarını dile getiren Van Barış Anneleri İnisiyatifi yolun açılmasını istedi. Geri dönen Hakkari Barış Anneleri İnisiyatifi Üyesi Sıdıka Kaya, engellemeyi kınayarak, Pazartesi günü kitlesel olarak Şemdinli sınırına gideceklerini kaydetti. Kaya, "Pazartesi saat 10.00'da Hakkari'de yola çıkarak Yüksekova'yla birleştikten sonra gideceğiz. Bütün halkımızı yapacağımız yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz" dedi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’nin Irak’tan çekilme niyeti yok

SONRAKİ HABER

Tekrarda fayda var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...