03 Temmuz 2000 21:00

'Kibar Feyzo' öldü

Sinema oyuncusu Kemal Sunal dün sabah geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Trabzon'a gitmek üzere uçağa binen Kemal Sunal, uçak hareket etmek üzereyken fenalaştı.

Paylaş
'Kibar Feyzo' öldü
Canlandırdığı halkçı karakterlerle halkın beğenisini kazanan sinema oyuncusu Kemal Sunal dün sabah geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etti. Ali Özgentürk'ün yönettiği ve başrollerinde Cem Davran ile Rus oyuncu Yekaterina Rednikova'nın paylaştıkları "Balalayka" adlı filmin çekimleri için Trabzon'a gitmek üzere dün uçağa binen Kemal Sunal'ın uçak hareket etmeden önce ağır bir kalp krizi geçirdiği belirtildi. Uzun süredir uçağa binmediği ifade edilen Sunal'ın dün de istemeden uçağa bindiği ifade edildi.
Sinemaya 1972 yılında atılan Kemal Sunal, seçkinci olmayan, halkçı özellikler taşıyan komedi filmlerinin aranan oyuncusuydu. Rıfat Ilgaz'ın "Hababam Sınıfı" isimli kitabından aynı adla sinemaya uyarlanan ve büyük ses getiren filmdeki rolüyle de hafızalanda yer edinen Sunal'ın en önemli filmlerinden birisi de "Kibar Feyzo" oldu. Ağalık kurumu ve güneydoğudaki ilişkiler konusunda bir taşlama niteliği olan bu filmin yanısına "Kapıcılar Kralı"; "Gol Kralı"; "Zübük" gibi sinema tarihimizde önemli sayılacak filmlerde de önemli roller üstlenen Kemal Sunal son olarak yönetmenliğini Sinan Çetin'in gerçekleştirdiği "Propaganda" isimli filminde oynamıştı. Uzun sayılabilecek bir zaman sinemaya ara veren Sunal, bu filmde Metin Akpınar ve Meltem Cumbul ile birlikte rol almıştı.
Ağır kalp krizi
Sunal kalp krize geçirmesinin ardından International Hospital Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Melih Bulut, sanatçı Kemal Sunal'ın tam uçak hareket edeceği sırada "ağır bir kalp krizi geçirdiği"ni belirterek, "Kemal Sunal'ı, maalesef kaybettik" dedi.
Doç. Dr. Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sunal'ın kendilerine ölü halde getirildiğini belirterek, ailesinden öğrendiği kadarıyla kendisinin bazı kalp rahatsızlıkları olduğunu ve kalp ilaçları kullandığını söyledi. Ayrıca Sunal'ın uçağa binmekten de hoşlanmadığını öğrendiklerini anlatan Doç. Dr. Bulut, "Uçağa binmekten zaten hiç hoşlanmıyormuş ve uçağa da binmek istememiş. Ama çok uzun bir yolculuk olduğu için uçağı tercih etmek zorunda kalmış" diye konuştu.
"Tam uçak hareket edeceği sırada ağır bir kalp krizi geçirdiğini zannediyoruz" diyen Doç. Dr. Bulut, Sunal'a ilk olarak 112 "Hızır Acil" ekiplerinin müdahale ettiklerini, hiçbir sonuç alamadıklarını kaydetti.
Kendisine olayın telefonla bildirildiğini söyleyen Doç. Dr. Bulut, "Ben ilk önce şaka zannettim. Zaten bize geldiğinde hiçbir hayati fonksiyonu yoktu. Müdahale etme şansımız olmadı. Maalesef Kemal Sunal'ı kaybettik" dedi.
Hastaneye akın
Sunal'ın ölüm haberinin ardından aralarında Metin Akpınar, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş, Perihan Savaş, Menderes Samancılar ve Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'nın bulunduğu pek çok kişi, hastanede bulunan Sunal'ın ailesine taziyede bulundu.
Sunal'ın ölüm haberini alan hayranları da hastanenin önünde toplanmaya başladılar. Kalabalık bir basın ordusunun da hastane önünde bulunması nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı. Kemal Sunal'ın ölümünün ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kültür Bakanı İstemihan Talay, FP Genel Başkanı Recai Kutan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller birer mesaj yayınlayarak ölümden duydukları üzüntüyü dile getirdiler.
ÖNCEKİ HABER

SEKA mitinginde sendikacı aymazlığı

SONRAKİ HABER

KKTC'de asker-sivil gerilimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...