02 Temmuz 2000 21:00

Şimdi de sendikacılar tutuklandı!

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde sendika hakkı için günlerdir direniş sürdüren ve cuma günü işçilerle birlikte gözaltına alınan Deri-İş Sendikası'nın üç yöneticisi önceki akşam çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Paylaş
Şimdi de sendikacılar tutuklandı!
Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde sendika hakkı için günlerdir direniş sürdüren ve cuma günü işçilerle birlikte gözaltına alınan Deri-İş Sendikası'nın üç yöneticisi önceki akşam çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandılar.
Tutuklanan sendikacılardan Deri-İş Genel Teşkilatlanma ve Eğitim Sekreteri Hüseyin Akgül Çorlu, Genel Merkez Mali Sekreteri Naciye Özdemir ve Sendika Uzmanı Ayşegül Topdemir Tekirdağ cezaevlerine konuldular.
Deri-İş Genel Başkanı Yener Kaya, tutuklama kararının antidemokratik olduğunu vurgulayarak bugün karara itiraz edeceklerini söyledi.
Haklarını kullanıyorlar
Anayasal haklarını kullanarak Çorlu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Baykallar, Trakya, Reisler ve Ak deri fabrikalarında örgütlenen Deri-İş Sendikası ve işçilere yönelik baskılar artarak devam ediyor. Geçen cuma günü emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Çorlu Adliyesi'ne giden ancak polis tarafından engellenerek gözaltına alınan 49 işçi cumartesi günü saat 20.00 sıralarında nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.
Duruşma sırasında 46 işçinin ifadesini alarak serbest bırakan mahkeme başkanı, sendika yöneticilerinin ise "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yasası"nı ihlal ettikleri gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi. Mahkemeden sonra sendika binasında toplantı yapan işçiler baskıların kendilerini yıldıramayacağını dile getirdiler. İşçiler kararlı bir şekilde mücadele etmeyi sürdüreceklerini kaydettiler.
İşçilere yine gözaltı
Bu arada daha önce defalarca gözaltına alınan işçiler dün yine gözaltındaydı. Tekirdağ'da incelemelerde bulunmak üzere Çorlu'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'a sorunlarını anlatmak isteyen işçiler Çorlu Meydanı'nda gözaltına alındı. Aralarında Deri-İş Genel Başkan Vekili Musa Servi'nin de bulunduğu işçiler üç saat tutulduktan sonra bırakıldı.
Öte yandan deri işçilerinin verdiği sendika hakkı mücadelesinin Tekirdağ Belediyesi İl Genel Meclisi Toplantısı'nda da gündeme alındığı öğrenildi. Toplantıda, CHP İlçe Örgütü'ne baskı yapılarak işçilere destek vermemesi yönünde uyarıldığı dile getiriliyor.
ÖNCEKİ HABER

Bahçeli, her gittiği yerde

SONRAKİ HABER

Yasadışılık devlet politikası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...