28 Haziran 2000 21:00

Bursa ve Antalya'da emekçi mitingi

Emek Platformu'nu oluşturan örgütler, zorunlu tasarrufların ödenmesini ve grevli, toplusözleşmeli sendikal hakkının bütün çalışanlara verilmesini istedi.

Paylaş
Bursa ve Antalya'da emekçi mitingi
Emek Platformu'nu oluşturan örgütler, zorunlu tasarrufların ödenmesini ve grevli, toplusözleşmeli sendikal hakkının bütün çalışanlara verilmesini istedi. Bursa ve Antalya'da önceki gün düzenlenen miting-lerde emekçiler, IMF dayatmalarına karşı çıktılar.
Bursa Orhangazi Parkı'nda düzenlenen mitingde Emek Platformu adına konuşan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa-Eskişehir Şube Başkanı Selçuk Göktaş, "Türkiye'de ekonomik ve siyasal alanda yeniden yapılanmayı hedefleyen bir projenin uygulamaya konulduğunu ve bu projenin çalışanların aleyhine geliştiğini" belirtti. Göktaş, "Esnek çalışma modeli ve yüzde 25'lik zam oranlarına kesinlikle hayır diyoruz" dedi.
KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Saim Gültekin de, "İnsan onuruna yaraşır bir ücret istiyoruz. Aksi halde kitlesel eylemlerimiz artarak sürecektir" dedi. Okmeydanı SSK Hastanesi'nde sağlık emekçilerine yapılan polis saldırısı da mitingde protesto edildi. EMO, Eğitim-Sen, SES ve Gıda-İş şube başkanlarının da birer konuşma yaptığı mitinge siyasi partiler de destek verdi.
Antalya'da 3000 kişi
Antalya Emek Platformu tarafından düzenlenen "Gücümüz, Birliğimiz Mitingi" ise Meydan Kavşağı'ndan yürüyüşle başladı. Mitingin toplanma yeri Mevlana Meydanı'na kadar süren yürüyüşün ardından saat 17.00'de başlayan eyleme 3000 kişi katıldı. Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Recep Koç burada bir konuşma yaparak iktidar partilerinin zorunlu tasarruflar konusunda halkın önünde kötü bir sınav verdiğini söyledi. İktidarın, çalışanların ve emeklilerin hiçbir sorununa çözüm bulmadığını söyleyen Koç, "Bizim taleplerimiz net ve açık. Biz birikimlerimizin nakit olarak ve bir defada geri ödenmesini istiyoruz" dedi.
Koç, tüm çalışanlar için ayırım yapılmadan grevli, toplusözleşmeli sendika hakkının verilmesini de istedi.
ÖNCEKİ HABER

SSK Genel Kurulu'na

SONRAKİ HABER

Çaycuma ve Dalaman'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...