27 Haziran 2000 21:00

Enerji çalışanları süresiz eylemde

Enerji Yapı Yol-Sen üyesi kamu emekçilerinin, "eşit işe eşit ücret, ek zam, özlük haklarının düzeltilmesi" talepleriyle gerçekleştirdikleri eylemler sürüyor.

Paylaş
Enerji çalışanları süresiz eylemde
Süresiz iş yavaşlatma eylemini sürdüren Enerji Yapı Yol-Sen üyesi kamu emekçileri, dün bütün illerde işbıraktılar ve basın açıklamaları yaptılar. İşbırakma eylemi bugün de sürecek.
Enerji Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Cengiz Faydalı, 7 Haziran'daki işbırakma eylemi sırasında çalışanlar arasında yaptıkları referandum sonuçlarına göre hareket ettiklerini belirterek, "eşit işe eşit ücret, ek zam, tazminat, özlük haklarının düzeltilmesi" yönündeki talepleri gerçekleşinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.
İşbırakılan gün sayısı artacak
Ankara'daki enerji emekçileri, işbıraktıktan sonra "Direne direne kazanacağız", "Toplusözleşme hakkımız, grev silahımız", "Genel grev, genel direniş", "Nemalar hakkımız, söke söke alırız" sloganlarıyla Karayolları Genel Müdürlüğü önünde toplandılar. Yaklaşık 1000 kadar enerji emekçisine hitaben konuşan Cengiz Faydalı, 19 Haziran Pazartesi gününden bu yana "gelen yazılara yasal süresinden önce (15 gün) işlem yapmama, bakım ve onarım, arazi hizmetlerini yavaşlatma, istihkakları imzalamama" yoluyla iş yavaşlatma eylemlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Taleplerimiz somut olarak gerçekleşinceye kadar iş yavaşlatma ve işbırakma eylemlerimizi, gün sayısını artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu. Enerji Yapı Yol-Sen yöneticileri, daha sonra Enerji Bakanı Cumhur Ersümer ile görüştü.
Enerji emekçileri, bugün de işbırakarak Başbakanlık'a yürüyecekler ve Başbakan Bülent Ecevit ile görüşme talebinde bulunacaklar.
Emekçiler kalemlerini attı
Enerji Yapı Yol-Sen İzmir Şubesi dün Konak Meydanı'nda yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla eylem yaptı. Şube Başkanı Alim Murathan, geçtiğimiz hafta hükümet ve meclis gündeminde aklama paklama olduğunu hatırlatarak hükümete seslendi: "Biz hepinizi paklayacağız, hiç merak etmeyin." Eyleme katılan yüzlerce kamu emekçisi, kalemlerini yere atarak "mücadeleyi kazanana kadar kalemlerinin yazmayacağını" söyledi.
Gişe çalışanlarına destek
İstanbul'da Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Enerji Yapı Yol-Sen üyeleri, ayrıca 6 Mart 1998 tarihinde Boğaziçi ve Fatih köprüsü çalışanlarının işbırakma eyleminin temyiz davasının Yargıtay'da görüşülmesi nedeniyle de tepkilerini dile getirerek, gişe çalışanlarının grev haklarını kullandıklarını ifade ettiler. İşyeri Temsilcisi Çetin Dinçer, KESK MYK Üyesi İsmail Hakkı Ortaköy ve Enerji Yapı Yol-Sen İstanbul Şube Başkanı Erhan Karaçay'ın birer konuşma yaptığı eylemde, "Cezalar bizi yıldıramaz", "Sahte sendika yasasına hayır", "Devlet güdümlü sendikaya hayır", "İnsanca yaşamak istiyoruz" sloganları atıldı.
ÖNCEKİ HABER

Yeni rant kapısı Hazine arazileri

SONRAKİ HABER

Ecevit'ten 'uzlaşma' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...