20 Ağustos 2011 10:09

Komşudaki kriz ekran kararttı

YUNANİSTAN’da, mali krizle mücadele temelinde, devlet harcamalarının azaltılması amacıyla kamu kuruluşlarında başlatılan yeniden yapılanma çerçevesinde, devlet radyo-televizyonu ERT’nin en eski kanalı ERT1’in kapatılması kararlaştırıldı.Hükümet Sözcüsü İlias Mosiyalos, devlete ait kitle iletişim araçla

Komşudaki kriz ekran kararttı
Paylaş

YUNANİSTAN’da, mali krizle mücadele temelinde, devlet harcamalarının azaltılması amacıyla kamu kuruluşlarında başlatılan yeniden yapılanma çerçevesinde, devlet radyo-televizyonu ERT’nin en eski kanalı ERT1’in kapatılması kararlaştırıldı.

Hükümet Sözcüsü İlias Mosiyalos, devlete ait kitle iletişim araçlarının yeniden yapılandırılması planı çerçevesinde ayrıca, ERT1 ile birlikte Sine/Spor televizyonunun da kapatılacağını, “radyotileorasi” dergisinin yayınına son verileceğini ve radyo istasyonlarının da birleştirileceğini açıkladı.

Bu çerçevede, bölgesel yayın yapan 19 radyo istasyonunun birleştirilerek bunların sayısının 9’a indirileceğini, ülke çapındaki 20 vericiden 15’nin de iptal edileceğini açıklayan Mosiyalos, ülke dışına yayın yapan ERT World’un ise yayınına devam edeceğini bildirdi.

Mosiyalos, bu arada, NET TV ile kuzey Yunanistan bölgesinde yayın yapan ERT3’ün konumlarının ise yükseltileceğini belirttiği açıklamasında, kapatılan, ya da birleştirilen kurumlardaki personelin de NET TV ile ERT3’e kaydırılacağını belirtti.

Kapatılan televizyon ve radyolara ait arsa ve binaların gelir sağlayacak şekilde değerlendirileceğini belirten Mosiyalos, hükümetin, bu uygulamasıyla 2012 yılında 8,3 milyon Avro tasarruf etmeyi amaçladığını belirtti.

Mosiyalos, bunun yanı sıra ERT’nin kar yapan bir kuruluş haline gelerek devlete vergi ödemesi için, hisselerinin de azaltılması yönüne gidileceğini söyledi.

Bu arada, hükümetin devlete ait toplu iletişim araçlarında yapmayı planladığı değişiklikler, Yunan basın kuruluşları ve muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılandı.

KARARA TEPKİ GELDİ

Yunanistan Yazarlar Federasyonu’ndan (POESY) yapılan açıklamada, basın çalışanlarının hükümetin ERT’de yapmayı planladığı bu değişikliklere karşı olduğu belirtilerek, “Hükümetin ERT ile ilgili önlemlerinin, toplu işten çıkarılmalara ve ucuz işçiliğe yol açarak, kamuya ait serveti kar amaçlı özel çıkarlara tahsis ettiği” ifade edildi.

Ana muhalefet yeni Demokrasi Partisi (ND) açıklamasında, hükümetin, ERT’de yapacağını açıkladığı değişikliklerin tam olarak neler olduğunun anlaşılmadığını belirtti.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ise, “sözde bağımsız bir radyo televizyon istediğini söyleyen hükümetin, aslında halkın haklarını doğrama stratejisini ve keyfi tutumunu daha iyi uygulayabilmek için, ERT’yi en reaktif bir duruma getirmeyi amaçladığını” ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tacikistan’da mahkumlar ‘altın’ buldu

SONRAKİ HABER

ABD’nin Irak’tan çekilme niyeti yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...