25 Haziran 2000 21:00

Çalışanlar ülkenin yükü değil

Memur-Sen'in hafta sonunda Ankara'da yapılan Genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, grev ve toplusözleşme içermeyen sendika yasasının çıkmasını isteyen Kamu-Sen eleştirildi.

Paylaş
Çalışanlar ülkenin yükü değil
Memur-Sen'in hafta sonunda Ankara'da yapılan Genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesinde, memurlara grevli toplusözleşmeli sendika hakkının verilmesi gerektiği belirtilerek, grev ve toplusözleşme içermeyen sendika yasasının çıkmasını isteyen Kamu-Sen eleştirildi.
Memurlara 57'inci hükümet döneminde hiçbir iyileşme yapılmadığının kaydedildiği bildirgede, sağlık ve tedavi giderlerine kısıtlama getirildiği, sosyal güvenlik yasası ile mezarda emekliliğin getirildiğini ve memurların sefalet ücretine terk edildiği ifade edildi. Bildirgede, memur maaşını enflasyonun gerekçesi sayanlar kınanarak, dünyanın hiçbir ülkesinde çalışanların ülkenin yükü olmadığı vurgulandı.
DİE'nin öngördüğü "Dört kişilik ailenin asgari geçim standardının" baz alınmasını, kıdem, kariyer, makam, tahsil ve diğer vasıfların gözetilmesinin istendiği bildirgede, maaşlar arasındaki uçurumun gelir dağılımındaki adaletsizliğin göstergesi olduğu belirtildi.
Bildirgede, DİE rakamlarıyla 467 milyon liranın öncelikle verilmesini ve memurların açlık sınırından kurtarılması talep edilerek, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in altyapısı hazırlanarak, tüm çalışanların temsil edilmesi gerektiği kaydedildi.
ÖNCEKİ HABER

Bir direniş daha bitti

SONRAKİ HABER

Sarı taksinin içindekiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...