25 Haziran 2000 21:00

Sürek, geceyi gözaltında geçirdi

Gazetemiz yazarı ve Metin Göktepe davası avukatı Kamil Tekin Sürek hâlâ gözaltında. Önceki gün gözaltına alınan Sürek'le görüşmek isteyen avukatlara dün izin verilmedi.

Paylaş
Sürek, geceyi gözaltında geçirdi
Ankara'da HADEP Gençlik Komisyonu tarafından önceki gün yapılan "Demokratik Anayasa ve Türkiye" konulu panelin çıkışında polisler tarafından gözaltına alınan Metin Göktepe davası avukatı, Emeğin Partisi GYK Üyesi ve gazetemiz yazarı Kamil Tekin Sürek geceyi gözaltında geçirdi.
Metin Göktepe davasının müdahil avukatlarından da olan Sürek'in haftalık Gerçek dergisinin sahipliğini yaptığı 1993 yılına ilişkin bir para cezası bahane edilerek gözaltına alındığı öğrenildi. Sürek'in gözaltına alınmasına, İstanbul 1 No'lu DGM'nin verdiği karar uyarınca işlem yapan İstanbul Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın çıkardığı "yakalama emri" yol açtı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde tutulan Kamil Tekin Sürek, önceki akşam kendisiyle görüşen Avukat Namık Keleş'e, gözaltına alınmasına yol açan para cezasının 50 milyon lira olduğunu ve bu miktarın 15 milyon lirasını ödediğini, geriye kalan 35 milyon liralık bölümün ise basın affı nedeniyle ertelendiğini söyledi. "Gözaltına alınmasının yasal dayanağı bulunmadığına" vurgu yapan Sürek, sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.
Geceyi gözaltında geçiren Sürek ile görüşmek için dün sabah tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne giden avukatlara bu kez izin verilmedi. Emniyet Müdürlüğü'ne giden Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Ali Ersin Gür de Kamil Tekin Sürek ile görüştürülmedi.
ÖNCEKİ HABER

İzaydaş'taki ölümler 'gaflet' değil cinayet

SONRAKİ HABER

'Mücadeleci KESK' isteği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...