24 Haziran 2000 21:00

Eğitim-Sen, üç yerde kongre yaptı

Eğitim-Sen Adana Şube 4. Olağan Kongresi dün TEKSİF Toplantı Salonu'nda başladı.

Paylaş
Eğitim-Sen, üç yerde kongre yaptı
Eğitim-Sen Adana Şube 4. Olağan Kongresi dün TEKSİF Toplantı Salonu'nda başladı. "Sendikal Birlik" ve "Eğitim Emekçileri ve Güç Birliği Platformu" listelerinin seçimlere katıldığı kongrede 250 delege oy kullandı. Açılış konuşmasının ardından divanın oluşturulması ve faaliyet raporlarının okunmasıyla devam eden kongrede ayrıca davetlilere söz hakkı verildi.
'Hak verilmez, alınır'
EMEP, CHP, ÖDP, HADEP gibi siyasi partilerin yanı sıra Genel-İş Bölge Temsilciliği, İHD Adana Şubesi ve KESK'e bağlı sendikaların yöneticileri de kongrede hazır bulundu. Kongrede bir konuşma yapan HADEP İl Başkanı Mustafa Çampınar barış ihtiyacına dikkat çekerken; EMEP İl Başkanı Belma Cıngıloğlu, Eğitim-Sen kongresinin Adana'da ve Türkiye'de yaşanan grevlere denk geldiğine işçi ve memur hareketinin birleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Sendikal Birlik listesinden aday olan Kamuran Karaca da çalışmalarından bahsederken, sendikayı grupçu yönetim anlayışından kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.
Eğitim Emekçileri ve Güç Birliği Platformu listesinden aday olan Gülabi Köseoğlu da, "Sahte sendika yasa tasarısının demoklesin kılıcı gibi tepemizde dolandığı, zorunlu tasarrufların gasp edilmesi hesaplarının yapıldığı, norm kadro uygulamaları ile yeni sürgünlerin gündemde olduğu bugün 'Hak verilmez, alınır' şiarını yükseltilmeliyiz" dedi.
Sakarya ve Kayseri de yeni yönetimler
Eğitim-Sen Sakarya Şubesi kongresinde ise yeni yönetime Cem Kara, Kazım Bibinoğlu, Mustafa Erdoğan, Kenan Güleç, Mustafa Ecevit, Zülfer Çalış ve Günay Şentürk getirildi. 250 delegenin 230'unun oy kullandığı Kayseri Eğitim-Sen kongresinde ise iki liste yönetime aday oldu. Yapılan seçimler sonucunda İş, Ekmek, Özgürlük listesinden A. Öktem Kılıç, Harun Gülmez, Resul Barış diğer listeden ise Halil Ünal, Yılmaz Karaca, Mihrali Özpınar ve Sedat Ünsal yönetime seçildi.
ÖNCEKİ HABER

EMEP, direnişçi deri işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Anne sıcaklığı, demir soğukluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...