24 Haziran 2000 21:00

EMEP, direnişçi deri işçilerini ziyaret etti

Emeğin Partisi (EMEP) Genel Merkez yöneticileri Çorlu'da sendikal hakları için direnişe geçen deri işçilerini ziyaret etti.

Paylaş
EMEP, direnişçi deri işçilerini ziyaret etti
Emeğin Partisi (EMEP) Genel Merkez yöneticileri Çorlu'da sendikal hakları için direnişe geçen deri işçilerini ziyaret etti. Baykallar, Trakya, Reisler ve Akder deri işletmelerinde sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişe geçen işçiler, EMEP yöneticileriyle önceki gün Deri-İş Sendikası Şube binasında görüştü. Ziyarete EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Genel Başkan Yardımcıları Memet Kılınçaslan ve Nedim Köroğlu , GYK Üyesi Şükrü Taş ile Çorlu ilçe yöneticileri katıldı.
Ziyaret sırasında bir konuşma yapan EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, "Daha iyi sosyal haklar için sendikaya üye olduğunuz için işten atıldınız. Karşınıza hemen güvenlik güçleri çıktı. Tüm bu zorluklara karşı mücadele etmeniz gerekir. Partimiz de bu konuda üzerine düşeni yapacaktır. İşimiz zor, ancak birleşirsek kazanmamamız için herhangi bir neden yok. Ben kazanacağınıza inanıyorum" dedi. Çalışmaya devam eden işçilerin çeşitli eylemler yapmasıyla ve haklı davalarını Çorlu halkına anlatmasıyla mücadelenin genişletilmesi gerektiğini belirten Tüzel, direnişin tüm Çorlu'ya yayılması gerektiğini söyledi. Tüzel, konuşmasını "Zafer, direnen işçinin olacaktır" diyerek bitirdi.
'Birliği bozmayın'
Tüzel'in ardından söz alan Kılınçaslan ise, "Sağlık Mahallesi adı verilen bu mahallede işçiler sağlıksız koşullarda çalıştırılıyor. Bu koşulların düzeltilmesi için sendikaya üye olunca işten atıldınız. Patronların tek gücü paralarıdır. İşçilerin sendikaya üye olması doğal bir haktır ve birleştiğimizde daha güçlü olacağız. Zorluklar karşısında yılmayacağız. Direneceğiz ve daha güçlü hale geleceğiz. Patronun birliği bozmalarına izin vermeyin. Biz parti olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
Daha sonra söz alan Mehmet isimli bir işçi de direniş hakkında bilgi vererek dayanışma çağrısı yaptı. Çorlu'daki deri işletmelerinde direnişin halen işçilerin fabrika önlerine 4'er 5'erli gruplar halinde gitmesiyle devam ediyor.
ÖNCEKİ HABER

FP'li belediyenin ikiyüzlülüğü

SONRAKİ HABER

Eğitim-Sen, üç yerde kongre yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...