24 Haziran 2000 21:00

FP'li belediyenin ikiyüzlülüğü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 6 yıldır iş verilmeyen 47 emekçi, belediye yönetimi tarafından 'boştaki elemanlar' denilerek teşhir ediliyor...

Paylaş
FP'li belediyenin ikiyüzlülüğü
Fazilet Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, 'Bizden değildir' yaklaşımıyla belediye çalışanları arasında ayrım yaparak, onur kırıcı keyfi davranışlarda bulunuyor. Son olarak Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nde 6 yıldır iş verilmeyerek tecrit edilen 47 belediye emekçisi, "Müdürlüğümüzde boşta olan teknik eleman ve memurların listesidir. İlgililerin dikkatine" başlıklı bir yazıyla teşhir ediliyor.
KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde uzun süreden beridir baskı, sürgün ve yer değiştirmelerin yanı sıra, partizanca ve ilkel uygulamalarda buluulnduğu bildirildi. "Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nde, İSKİ'de Sarıgazi, İETT'de ABK birimlerinde toplama kampları oluşturdular" denilen açıklamada, çoğunluğu üst düzeyde görev almış teknik eleman olan Tüm Bel-Sen yönetici ve üyeleri olmak üzere birçok belediye emekçisinin hiçbir görev verilmeyerek bu kamplarda bekletildiği belirtildi.
Suç duyurusu
Belediye yöneticilerinin "kamu hizmetinin yerine getirilmesini engellemek" suçunu işlediklerine dikkat çekilen açıklamada, söz konusu 'kamp'ların en belirgininin bir süre önce dağıtılan Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'nde olduğu ve burada 6 yıldır iş verilmeden bekletilen 47 belediye emekçisinin isim listelerinin önce belediyenin tüm birimlerine fakslandığı anlatıldı. Şimdi de aralarında sendikanın Genel Sekreteri Hüseyin Ayyıldız, şube yöneticileri ve temsilcilerinin de bulunduğu belediye emekçileri hakkında "Müdürlüğümüzde boşta olan teknik eleman ve memurların listesidir. İlgililerin dikkatine" yazılı bir metnin belediyenin asansör kapılarına ve duvarlarına asıldığının belirtildiği açıklamada, konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği'ne suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
Açıklamada, "Bu uygulamalara son verilinceye ve onur kırıcı bu teşebbüsün sorumluları açığa çıkartılıp cezalandırılıncaya kadar, mücadelemiz devam edecektir" denildi.
ÖNCEKİ HABER

Hücre hak ihlalidir

SONRAKİ HABER

EMEP, direnişçi deri işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...