20 Ağustos 2011 10:05

Suriye’ye yönelik tehdit Avcılar’da protesto edildi

SURİYE’ye yönelik olası bir emperyalist müdahale, Emek Partisi (EMEP) üyeleri tarafından, Avcılar ilçesi Marmara Caddesinde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.  EMEP Esenyurt İlçe Başkanı Erkan Sarıoğlu’nun okuduğu basın metninde, “Seçimlere ‘artık ustalık dönemindeyiz’ diyerek gire

Suriye’ye yönelik tehdit Avcılar’da protesto edildi
Paylaş

SURİYE’ye yönelik olası bir emperyalist müdahale, Emek Partisi (EMEP) üyeleri tarafından, Avcılar ilçesi Marmara Caddesinde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.  

EMEP Esenyurt İlçe Başkanı Erkan Sarıoğlu’nun okuduğu basın metninde, “Seçimlere ‘artık ustalık dönemindeyiz’ diyerek giren Başbakan Erdoğan, seçimlerden hemen sonra hem içeride hem dışarıda savaşı ve çatışmayı körükleyen adımlar atarak, bir bakıma ustalık döneminde AKP hükümetinin ülkemizi nasıl bir mecraya sürüklemek istediğini de göstermiş oldu. Libya sorununda ABD’nin bir uydusu gibi hareket eden hükümet, şimdi de Suriye’ye yönelik olarak benzer biçimde ABD kuryeliği ve taşeronluğuna soyunmuş” denildi.

Emek Partililer sık sık “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”,  “Savaş değil barış istiyoruz, “ABD Suriye’den defol”, “Savaşa değil eğitime bütçe” sloganları attılar.

‘İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR’

İşsizliğin, ekonomik krizin olası bir savaşla daha da derinleşeceğine işaret eden Sarıoğlu, “İşsizliğin büyüdüğü, açlığın yayıldığı, bir yandan lüks ve safahat içinde “iftar sofraları” düzenlenirken, bir yandan çöplüklerde ekmek toplayanların arttığı Türkiye’de kimse işlerin yolunda gittiğini iddia edemez” dedi.

Sarıoğlu sözlerine, “Başta işçi sınıfımız olmak üzere, tüm halkımızı, gençleri, kadınları, aydınları, her ulustan ve inançtan Türkiye halklarını ekmek, özgürlük ve demokrasi talepleri etrafında birleşmeye, el ele vererek, AKP hükümetinin savaş politikalarına dur demeye çağırıyoruz” diye son verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla’da operasyonlara ve Yeni Şafak gazetesine tepki

SONRAKİ HABER

Libya petrolü muhaliflerin elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...