22 Haziran 2000 21:00

Melih Gökçek,

   memurun otobüs kartına göz koydu

Paylaş
Melih Gökçek,
   memurun otobüs kartına göz koydu
Bugüne kadar belediye çalışanlarının birçok hakkını ellerinden almaya çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek bu kez de toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlayan ulaşım kartlarına göz dikti.
Büyükşehir Belediye Meclisi yaptığı toplantıda belediye çalışanlarının belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayan kartların iptal edilmesi için Elektrik Gaz Otobüs İdaresi (EGO) encümenine yetki verdi. 23 Nisan ve 19 Mayıs bayramları törenlerinde milyonlarca ampul, dev balonlar ve havai fişeklere trilyonlar harcayan şimdi de çok büyük paralara mal olacak günlük belediye gazetesi çıkarmayı amaçlayan Gökçek'in para sıkıntısı nedeniyle çalışanların 30 yıldır kullandıkları ücretsiz ulaşım hakkını elinden almaya çalışması büyük tepki topladı.
Tüm Bel-Sen Ankara Şube Yöneticisi Cevdet Keleş, Belediye Meclisi üyelerinin kendilerine serbest dolaşım kartı çıkarmalarına rağmen çalışanların kartlarının iptali yolundaki girişimlere çok sert tepki göstereceklerini belirterek bu kararın geri çekilmesi için çalıştıklarını söyledi. Sendika olarak belediye grup başkanlarıyla görüştüklerini söyleyen Keleş, "Haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

BES, kamu emekçileri için eşitlik istiyor

SONRAKİ HABER

Can güvenliği istiyoruz, bir de sigorta!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...