21 Haziran 2000 21:00

'Milyarı henüz bir araya getiremedik!'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Haller Müdürlüğü'nde temizlik işçisi olarak çalışan emekçiler, basında zaman zaman çıkan 'Milyarder işçiler' haberlerine oldukça kızgın.

Paylaş
'Milyarı henüz bir araya getiremedik!'
Şerif Karataş
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Haller Müdürlüğü'nde temizlik işçisi olarak çalışan emekçiler, basında zaman zaman çıkan 'Milyarder işçiler' haberlerine oldukça kızgın. Bordrolarını gösteren işçiler basının gelip gerçekleri görmelerini isteyerek, aldıkları ücretle geçinemediklerini ifade ettiler.
Temizlik işçilerinden Şaban Özsoy, mesai paraları ve tüm sosyal haklarıyla birlikte, 200 milyon 643 bin 168 lira ücret alıyor. Maaş bordrosunu gösteren Özsoy, "İşte bordromuz burada gelip görsünler" diyor. İki çocuğunun okula gittiğini ve beş kişilik bir aile olduklarını dile getiren Özsoy, eve yiyecek götürmek için halden borçla alışveriş yaptığını belirtiyor: "Borçla geçinip gidiyoruz."
216 milyonla sekiz kişiye bakıyor
Haydar Kama, adlı işçi de belediye işçilerinin aldığı paranın bordrolarına yansıdığını belirterek, tüm mesailer ve tüm sosyal haklarla birlikte 216 milyon 811 bin 550 lira aldığını kaydetti. Kama, basında çıkan haberleri yapanlara seslenerek, "Gelsinler bunu ispatlasınlar. Bordromuz açıp baksınlar her şey burada yazılı" dedi. Doğru düzgün mutfak harcaması yapamadıklarını belirten Kama, "Olmayan şeyi nereden harcayalım?" diye soruyor.
Belediye-İş İstanbul 3 No'lu Şube'nin örgütlü olduğu Haller Müdürlüğü'nde işyeri temsilcisi Mustafa Gül, toplusözleşme görüşmelerinde belediyenin kendilerine herhangi bir teklif getirmediğini söyledi.
Belediye şoförlerinin haklarında daha önce yapılan sözleşmelerde tavizler verildiğini belirten Gül, belediye otobüslerinde yaşanan kazalarda masrafın yüzde 40'ını şoförün ödediğini kaydetti. Gül, şoförlerin aldığı ücretle kaza masraflarını artık ödemeyeceklerini vurgulayarak, "Eğer grev olacaksa o maddeyle birlikte olacak" dedi. "Milyarder mi yoksa aç mı olduklarını arkadaşlarımızın evlerine gidip görsünler. 200 milyon lirayla nasıl geçiniyorlarsa o kadar milyarderlerdir" diyerek basına tepkisini dile getiren Gül, "Milyarı bir türlü bir araya getiremedik! İşçi 200 milyon lirayla geçimini sağlamaya çalışıyor" şeklinde konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Özelleştirme işsizlik getirir

SONRAKİ HABER

Evlerimizi savunacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...