21 Haziran 2000 21:00

İstanbul mitingine çağrı

24 Haziran Cumartesi günü Çağlayan Meydanı'nda yapacağı mitingin hazırlıklarını hızlandırarak sürdüren Emek Platformu İstanbul Bileşenleri, emekçileri miting alanında buluşmaya çağırdı.

Paylaş
İstanbul mitingine çağrı
Şerif Karataş
Emek Platformu İstanbul Bileşenleri, bütün emekçileri 24 Haziran Cumartesi günü Çağlayan Meydanı'nda yapılacak mitinge çağırdı. Miting hazırlıklarını hızlandırarak sürdüren miting tertip komitesi, IMF dayatmalarını kabul etmeyeceğini dile getirerek emekçilerin miting alanında buluşmasını istedi.
Miting hazırlıklarını gazetemize değerlendiren tertip komitesi üyesi ve Yol-İş 1 No'lu Şube Başkanı Ali Akdağ, mitingle ilgili bölgelere bildiri ve afiş dağıttıklarını söyledi. İşyerlerinde mitingle ilgili toplantılar yaptıklarını dile getiren Akdağ, mitingin zorunlu tasarrufların gaspına, IMF'nin dayatmalarına, kamu çalışanlarına ek zam, grevli toplusözleşmeli sendika ve işgüvencesi gibi talepleri içerdiğini belirtti. Çalışanların haklarına sahip çıkmaları gerektiğini kaydeden Akdağ, devletin batık beş bankayı kurtarmak için 6 milyar dolar bulduğunu ifade ederek, Zorunlu Tasarruf Fonu'ndaki paraların ödenmesi için herkesi mitinge çağırdı.
IMF dayatmalarına karşı
KESK adına miting tertip komitesinde yer alan Eğitim-Sen 4 No'lu Şube Başkanı ve KESK İstanbul Şubeler Platformu Sözcüsü Ahmet Korkmaz da, mitinge platform dışında katılacak olan siyasi partiler ve kitle örgütleri ile bugün toplantı yapacaklarını söyledi. IMF dayatmalarına karşı emekçilerin birliğini sağlayacak olan mitinge katılım çağrısı yapan Korkmaz, tüm çalışanların alanlara çıkıp güçlerini göstermeleri gerektiğini dile getirdi.
Bir dönüm noktası olacak
DİSK adına miting komitesinde yer alan Genel-İş 3 No'lu Bölge Başkanı Zeynel Demirçivi, miting komitesinin kendi arasında toplantı yaparak gerekli teknik hazırlıkları yaptığını kaydetti. Demirçivi, İstanbul'da 30 belediyede grev aşamasına gelindiğini belirterek, mitingin kapanan görüşmelerin önünü açacağına inandığını söyledi. Bölge olarak iyi hazırlandıklarını ve bunun miting alanına yansımasını beklediklerini söyleyen Demirçivi, mitingin, hükümetin Meclis'te işçilerin alehine çıkardığı ve çıkarmayı düşündüğü yasa tasarılarına karşı yeni bir dönüm noktası olacağını kaydetti.
Bu arada, Temsilciler Kurulu'nu toplayan Genel-İş 3 No'lu Bölge'ye bağlı şubeler, mitinge kitlesel katılımın sağlanması için komite oluşturduklarını bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Enerji emekçileri yine işbırakıyor

SONRAKİ HABER

İHD: Şüpheli asker ölümleri aydınlatılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...