21 Haziran 2000 21:00

Enerji emekçileri yine işbırakıyor

Enerji emekçileri, 31 Mayıs ve 7 Haziran'daki işbırakma eylemlerinin ardından, yaptıkları referandumla yeni eylem kararları aldılar.

Paylaş
Enerji emekçileri yine işbırakıyor
Enerji Yapı Yol-Sen üyesi kamu emekçileri, 27-28 Haziran'da tüm ülkede iş bırakacak. Enerji Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Cengiz Faydalı ve sendika üyeleri dün Karayolları Genel Müdürlüğü önünde ülke genelinde yapılan referandum sonuçlarını ve alınan kararları duyurmak için basın açıklaması yaptılar.
DSİ Genel Müdürlüğü önünde toplanarak Karayolları Genel Müdürlüğü önüne kadar yürüyen ve buradaki grupla birleşen emekçiler sık sık "Sadaka değil toplusözleşme", "Direne, direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarını attılar.
Enerji Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Cengiz Faydalı, çalışanlara eşit işe eşit ücret, ek zam, bayındırlık, enerji, yatırım gibi tazminatlarının ödenmesi için 7 Mart tarihinden itibaren yeni bir mücadele programı başlattıklarını hatırlatarak, bu program doğrultusunda önümüzdeki dönemde yapılacak etkinliklerin belirlenmesi için referandum yaptıklarını söyledi.
Yapılan referandum sonuçları doğrultusunda, taleplerin yerine getirilmesine kadar iş yavaşlatma, 27-28 Haziran tarihlerinde iki günlük işbırakma ve alanlara çıkma kararları aldıklarını belirten Faydalı "27 Haziran'da işbırakacağız, alanlara ineceğiz ve muhataplarımızla mutlaka görüşeceğiz, bu ayın 27'sinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, 28 Haziranda da Başbakan Bülent Ecevit olacak. Muhataplar karşımıza çıkana kadar alanlardan ayrılmayacağız" dedi.
Faydalı, daha önce yaptıkları bir günlük iş bırakmaların görmeyen gözleri görür, duymayan kulakları duyar hale getirmeye yetmediğini söyleyerek, hükümetin yüzde 4 oranındaki maaş artışıyla çalışanlarla alay ettiğini duyurdu. Önümüzdeki günlerde, karayollarında bakım, onarım, yapım, asfaltlama işlerinde, köye götürülen hizmetlerde, DSİ Bölge Müdürlüklerinde, sulama alanlarında, su dağıtımı planlamasında aksamalar olacağını duyuran Faydalı, genel müdürlere, milletvekillerine, bakanlara ve başbakana seslenerek, "Artık şu anlaşılsın ki hiç kimse, hiçbir güç bizi taleplerimiz gerçekleşinceye kadar mücadele kararlılığımızdan alıkoyamayacaktır" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Dünyanın dörtte biri aç yatıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul mitingine çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...