20 Ağustos 2011 09:36

23. dönem vekillerin fezlekeleri Başbakanlıkta

TBMM’de yeni dönemde aday olmayan ya da seçilemeyen ve haklarında fezleke bulunan 97 milletvekili ile ilgili 341 dosya, Başbakanlık aracılığıyla ilgili mahkemelere gönderilecek.Meclis 23. Dönemde haklarında dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan 149 milletvekilinden 97’si, 24. dönemde aday olmadı ya da milletvek

23. dönem vekillerin fezlekeleri Başbakanlıkta
Paylaş

TBMM’de yeni dönemde aday olmayan ya da seçilemeyen ve haklarında fezleke bulunan 97 milletvekili ile ilgili 341 dosya, Başbakanlık aracılığıyla ilgili mahkemelere gönderilecek.

Meclis 23. Dönemde haklarında dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan 149 milletvekilinden 97’si, 24. dönemde aday olmadı ya da milletvekili seçilemedi. Bu milletvekilleri ile ilgili Mecliste bekleyen toplam 341 dosya, ilgili mahkemelere gönderilmek üzere Başbakanlığa iade edilecek. Söz konusu milletvekillerinin arasında, BDP Genel Başkanvekili Hamit Geylani, CHP eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş bulunuyor.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon, 23. Dönemin sonunda dokunulmazlık dosyalarını tasnif etmiş, dönem boyunca Meclise gelen ve hakkında hiçbir işlem yapılmayan 677 dosyayı, yeni dönemde milletvekili seçilip seçilmeme durumuna göre yeniden değerlendirilmek üzere TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğüne göndermişti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Engelliler; ‘İnsanca Yaşam İstiyoruz’

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’dan aklıselim çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...