20 Haziran 2000 21:00

Emekçi mitinge hazırlanıyor

24 Haziran Cumartesi günü yapacağı mitingin hazırlıklarını sürdüren Emek Platformu İstanbul Bileşenleri, yarın bir basın açıklamasıyla hazırlıklar hakkında bilgi verecek.

Paylaş
Emekçi mitinge hazırlanıyor
Şahin Bayar
Emek Platformu İstanbul Bileşenleri, 24 Haziran Cumartesi günü yapacağı, "Ekonomik-Sosyal-Siyasal-Haklarımız İçin Gücümüz Birliğimizdir" mitinginin hazırlıklarını sürdürüyor. Önceki gün miting başvurusu yaptıktan sonra çalışmalarını hızlandırarak sürdüren miting tertip komitesi, 5000 afiş ve 50 bin bildiri bastırarak dağıtılmak üzere Emek Platformu İstanbul Bileşenleri'ne üye sendika ve kitle örgütlerine gönderdi.
Miting ile ilgili teknik hazırlıklarını tamamlayan tertip komitesi, miting alanı olan Çağlayan Meydanı'na iki koldan giriş yapılmasını kararlaştırdı. Buna göre yürüyüş kollarından biri PERPA diğeri Şişli yönünden olacak. KESK, DİSK, bazı siyasi partiler (muhtemelen EMEP ve ÖDP) ve kitle örgütleri, PERPA yönünden, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen, meslek odaları ve bazı siyasi partiler (muhtemelen HADEP, İP, SİP ve CHP) Şişli yönünden miting alanına girecekler.
Siyasi partilerle toplantı
Miting tertip komitesi, hazırlıkları ile ilgili kamuoyuna bilgi vermek için yarın saat 11.30'da DİSK Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapacak. Aynı gün saat 12.30'da mitinge katılacak diğer kitle örgütleri ile toplantı gerçekleştirecek.
Mitingte 310 kişi görev yapacak ve görevliler miting günü saat 8.30'dan itibaren Çağlayan Meydanı'nda olacaklar. Mitingte okunmak üzere ortak bir metin hazırlanacak ve bu metni Emek Platformu Dönem Sözcüsü okuyacak. Mitinge katılacak konfederasyon başkanları konuşma yapmayacaklar ve sadece tanıtılacaklar.
ÖNCEKİ HABER

Bahçeli, Yüce Divan'a 1 kala

SONRAKİ HABER

Çorlu'da deri işçilerine polis zorbalığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...