20 Haziran 2000 21:00

Bahçeli, Yüce Divan'a 1 kala

   bulanık konuştu

Paylaş
Bahçeli, Yüce Divan'a 1 kala
    bulanık konuştu
MHP, TBMM soruşturma komisyonlarında hakkında Yüce Divan kararı çıkmasını sağıladığı ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'la ilgili SEKA soruşturmasının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine bir gün kala bulanık mesajlar vermeyi sürdürdü.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ortağı Yılmaz'la ilgili soruşturmalar konusunda dün iki ucu da açık, her türlü yorumlanabilecek açıklamalarda bulundu. Bahçeli bir yandan, "MHP'nin dünkü yaklaşımları ile bugünkü yaklaşımları arasında bir fark bulunmamaktadır" derken, diğer yandan da, "Meclis soruşturma komisyonları, bizim açımızdan bir hesaplaşma ya da tasfiye arenası değildir. Hizmet etme sorumluluğunu paylaştığımız bir siyasi partiyi arkadan vurma aracı hiç değildir" diye konuştu.
Hükümetin kaderini belirleyecek Yılmaz'la ilgili genel kurulndaki Yüce Divan oylamasında tavrının ne olacağı merak edilen Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısındaki konuşmasında, milletin kredisini çarçur etmek istemediklerini kaydederek, "MHP'nin dünkü yaklaşımı ile bugünkü yaklaşımı arasında bir fark bulunmamaktadır" diye konuştu. Soruşturma komisyonlarının, kendileri açısından bir hesaplaşma ya da tasfiye arenası olmadığını söyleyen Bahçeli, "Hizmet etme sorumluluğunu paylaştığımız bir siyasi partiyi arkadan vurma aracı hiç değildir" dedi.
'Kimsenin yerinde gözümüz yok'
Soruşturma komisyonlarında görev alan arkadaşlarının, vicdani kanaatleri doğrultusunda hareket ettikleri yolundaki beyanını tekrarlayan MHP Lideri, ancak siyasette bu bakış açısının hükümet ortaklarının yolsuzlukla mücadeleyi önemsemesine kapı araladığını söyledi.
Partisinin ANAP'ı yıpratarak merkez sağı elinde tutmak istediği yorumlarına karşı da Bahçeli, "MHP'nin kimsenin yerinde gözü yok" derken, erken seçim konusunda MHP Grubu'nda söylenenleri, FP'nin kapatılma olasılığına "fırsatçı" yaklaşım olarak değerlendiren FP'lilere de şu sözlerle yüklendi: "Anamuhalefet partisinin bize yönelik sözleri kendi psikolojilerinin açığa vurması bakımından anlamlı olmuştur."
ÖNCEKİ HABER

Kütüphaneli köy: Akköy

SONRAKİ HABER

Emekçi mitinge hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...