20 Haziran 2000 21:00

Taşeron işçiler kadro istiyor

Enerji Yapı Yol-Sen İstanbul Şubesi, taşeron işçilerin kadroya alınması talebiyle dün BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş
Taşeron işçiler kadro istiyor
Enerji Yapı Yol-Sen İstanbul Şubesi, taşeron işçilerin kadroya alınması talebiyle dün BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan işçiler, sloganlarla kararlılıklarını dile getirirken, "Taşeron işçisi köle değildir", "Kitler halkındır, satılamaz", "Muhatap Cottarelli hükümeti", "8 saatlik işgünü istiyoruz" dövizleri taşıdılar.
Burada basın metnini okuyan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Çolakoğlu, yıllardır sürdürülen özelleştirme politikalarının bedelinin halka ödetilmeye çalışıldığını vurguladı.
Örgütsüzleştirme hedefleniyor
Çolakoğlu, ülke ekonomisinin can damarı ve stratejik öneme sahip enerjinin, Dünya Bankası ve IMF'nin yönlendiriciliğinde özelleştirilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, bir kamu hizmeti olan enerji sektöründe kimi hizmetlerin, özelleştirmenin gerçekleşebilmesi için taşeronlaştırıldığını ifade etti. Taşeronlaştırmanın abonelere ulaşan hizmetlerin kalitesini düşürdüğünü dile getiren Çolakoğlu, yıllardır yürütülen özelleştirme politikalarının acı faturasının bedelinin halka ödetilmek istendiğini vurguladı. Çolakoğlu, taşeronlaştırma sonucunda hedeflenen şeyin örgütsüzleştirme ve sendikasızlaştırma olduğunu kaydederek, taşeron çalışanların BEDAŞ'ta kadroya alınmasını istediklerini söyledi. Çolakoğlu, iş güvenliği, insanca ücret, maaş ve SSK bordrolarının panolara asılması, yemek ve yol parası, yıllık yasal izin hakkı ve prim sisteminin kaldırılarak 8 saatlik işgünü uygulaması gibi taleplerinin de gerçekleşmesini istedikleni belirtti. Enerji Yapı Yol-Sen'in özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya karşı mücadele ederek, halkın çıkarlarını savunduğunu ifade eden Çolakoğlu, bu süreçte çalışanların çalışma koşullarıyla ilgili meşru, hukuki, her türlü hakkın korunması ve izlenmesi konusunda da sendikalarının taraf olduğunu dile getirdi.
'Bu oyunu bozacağız'
Çolakoğlu'nun ardından konuşan Enerji Yapı Yol-Sen Şube Başkanı Erhan Karaçay ise, ülkeyi yönetenlerin IMF ve Dünya Bankası'nın politikalarını uygulamak istediklerini ifade ederek, "Milenyum rant uygulamaların bize çıkardığı reçete yoksulluk, rant ve sefalettir" dedi. Ülkenin yüzde 80'inin açlık sınırında olduğunu dile getiren Karaçay, kamu hizmeti olan sağlık, eğitim gibi sosyal devletin gereği olan harcamaların yapılması gerektiğini söyledi. Bu sorunun sadece BEDAŞ'ta çalışan işçilerin değil, bütün insanların sorunu olduğunu vurgulayan Karaçay, emek mücadelesinde ayrım yapmadan taraf olacaklarını ifade etti. Karaçay, kendilerine oyunbozan dendiğini belirterek, "Peşkeşe karşı çıkmak oyunbozanlıksa, bu oyunu bozacağız" diye konuştu. Taşeron çalışanların onurlu çıkışına sendikalarının sahip çıktığını vurgulayan Karaçay, mücadeleye destek beklediklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra bir süre oturma eylemi yapan işçiler, "Bu ülke, bu halk satılık değil", "KİT'ler halkındır, halkın kalacak", "Taşeron işçisi köle değildir" sloganlarını attılar.
ÖNCEKİ HABER

Soyguna göz yumuluyor

SONRAKİ HABER

Siyünerle altına tepki artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...