20 Haziran 2000 21:00

Soyguna göz yumuluyor

EMO İstanbul Şube Başkanı İpek, Aktaş'ın kamuyu 150 trilyon zarara uğrattığına ilişkin raporlar bulunduğunu söyledi.

Paylaş
Soyguna göz yumuluyor
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şube Başkanı Gazi İpek, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun İstanbul Anadolu Yakası'nda elektrik dağıtım hizmetini yürüten Aktaş Elektrik AŞ'nin imtiyaz sözleşmesiyle ilgili olarak üçüncü defa yürütmeyi durdurma kararı verdiğini bildirdi. İpek, TEAŞ ve TEDAŞ'ın bu kararı dikkate alarak gerekli işlemleri yapması gerektiğini söyledi.
İpek, düzenlediği basın toplantısında, 16 Haziran günü açıklanan kararla Aktaş Elektrik AŞ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında 1997 yılında imzalanan "imtiyaz sözleşmesi"nin uygulamasının temyiz incelemesi sonuna kadar durdurulduğunu ifade ederek, imtiyaz sözleşmesinin iptali için EMO'nun dava açtığını hatırlattı.
Aktaş Elektrik AŞ hakkında, kamuyu 150 trilyon liraya ulaşan zarara uğrattığına ilişkin yasal denetim kuruluşlarının raporları bulunduğunu belirten İpek, şirket lehine yapılan kamulaştırmalarda da usulsüzlük olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Aktaş Elektrik, 1990 yılından bu yana hukuka aykırı olarak yasadışı bir şekilde fiili olarak çalışmaktadır. Yaptığı hiçbir işlemin hukuki bağlayıcılığı ve geçerliliği yoktur. Bu, Türkiye'nin en büyük hukuk skandalıdır. Kararın gereği derhal yerine getirilerek, vakit geçirmeksizin şirkete el konulmalı, 10 yıldır süren hukuk skandalına son verilerek sorumluları yargı önüne çıkarılmalı, kamu zararı şirket tüzel kişiliği ile şirket ortaklarından tahsil edilmelidir. Bakanlığı, Aktaş Elektrik'te yüzde 15 hisse sahibi olan TEAŞ ve TEDAŞ yönetimini göreve çağırıyoruz, hukuksuzluğa son verilmesini istiyoruz."
Gazi İpek, Aktaş Elektrik AŞ ile yaşanan sorunlara dikkat çekerek, arkasında radyo ve TV kuruluşları bulunan "yeni Aktaş'"ların oluşmaması için de yetkilileri işletme hakkı devri işlemlerinden vazgeçmeye çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

Hollanda hükümeti sabıkalı

SONRAKİ HABER

Taşeron işçiler kadro istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...