19 Haziran 2000 21:00

Yılmaz'ın 'aklanma' umudu

Soruşturma komisyonlarının Yüce Divan'a sevk kararı verdiği Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda 'aklanma'yı bekliyor.

Paylaş
Yılmaz'ın 'aklanma' umudu
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Soruşturma Komisyonu'nun Yüce Divan kararının TBMM Genel Kurulu'nda değişeceğini umuyor. Yılmaz, perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylamadan nasıl bir sonuç beklediğinin sorulması üzerine, "Aklıselim bekliyorum" dedi.
ANAP Başkanlık Divanı, Genel Başkan Yılmaz başkanlığında toplandı. Yılmaz, toplantıdan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Perşembe günü yapılacak oylamadan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz" sorusuna Yılmaz, "Aklıselim bekliyorum" yanıtını verdi. Yılmaz, "Perşembe günkü oylama için bir endişeniz var mı" sorusu üzerine de "Hayır" dedi. "Meclis tatil olmadan tüm soruşturma komisyonlarının raporlarının görüşülmesinde mutabık mısınız" sorusuna ise Yılmaz, "Evet. Zannediyorum o konuda mutabakat var" karşılığını verdi.
Bahçeli'yi yorumlamadı
ANAP'ın, FP'nin verdiği gensoruya destek olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, ANAP'ın, hazırlamadığı bir gensoruya destek vermeyeceğini ifade etti. Yılmaz, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hem size hem DSP'ye yönelik çıkışları var. Bunları nasıl yorumluyorsunuz" sorusuna ise "Yorumlamıyorum" yanıtını verdi.
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar ise "buzların çözülüp çözülmeyeceği" konusundaki bir soru üzerine, "Bence çözülmesi lazım. Doğrusu bu" dedi. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı da sorular üzerine Perşembe günü yapılacak oylamada Meclis'in iradesini ortaya koyacağını söyledi.
Akarcalı, "Kriz aşılabilir mi" sorusu üzerine, "Aşılır tabi. Türkiye ne krizler aştı. Herhangi bir sorun çıkmaması gerekir. Çıkacağını da sanmıyorum" diye konuştu. Akarcalı, "MHP'nin GSM dosyasını Ekim ayına bırakacağı yönünde söylentiler var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu şöyle yanıtladı: "Şu anda neyin rivayet, neyin gerçek olduğunu oylamalarda ve Haziran sonuna kadar yapılacak çalışmalarla göreceğiz. Bence meselelere sağduyuyla yaklaşıp, kendi tabi çözümü içinde gerçekleşmesini beklemek en iyisi."
Akarcalı, TBMM'deki partileri Türkiye'nin istikrarına ve huzuruna sahip çıkan partiler olarak değerlendirdiklerini kaydederek, 'yumuşatıcı' mesajlar göndermeyi de ihmal etmedi.
ÖNCEKİ HABER

'Tarafsız mekânda' göçebe bir taraftar

SONRAKİ HABER

Hükümet emekçinin ağzına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...