18 Haziran 2000 21:00

IMF milliyetçiliği

Üretici IMF'nin dayattığı taban fiyata, sefalet ücretine işçi ve emekçiler karşı çıkarken MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Ekonomik hedeflerden taviz vermek popülizm olur" dedi.

Paylaş
IMF milliyetçiliği!
İşçi ve emekçiler süren toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde IMF'nin belirlediği rakamda ısrar eden hükümet ve patronları, üreticiler de kendilerini zarara uğratan hububat taban fiyatları nedeniyle hükümeti protesto ederken Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Taviz vermeyiz" dedi.
MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Tokat'taki gezisinin ikinci gününde katıldığı Niksar Danişment Gazi Bulvarı'nın çift şeritli yolunun temel atma töreninde hükümetin ekonomik programındaki hedefleriyle ilgili açıklamalarda da bulundu.
Bahçeli, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin önemli bir dönemeçten geçtiğini ve 21'inci yüzyıla kendisini hazırladığını, yıllardır çözümsüzlüğe terk edilmiş sosyal ve ekonomik meselelerin teker teker ele alındığını, bu sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için TBMM'nin çalışmalarını gece-gündüz sürdürdüğünü söyledikten sonra şöyle devam etti:
"Öncelikle Türkiyemizde siyasi istikrarın sağlanması gerekiyordu. Bu sağlanmıştır. Siyasi istikrar içerisinde kalkınma hedeflerimizi gerçekleştirmek, bu hedeflere ulaşmak istiyoruz."Bunun için de öncelikle Türkiye'de 25 yıldan bu yana kronik bir hastalık haline dönüşmüş olan enflasyonla mücadeleyi ele almak gerektiğini söyleyen Bahçeli, bu mücadelenin yükünü çekecek sosyal taraf olarak ise sadece emekçileri göstererek şöyle dedi: "57. hükümet, çok geniş kapsamlı, bir yandan enflasyonla mücadeleyi ele alan, diğer yandan ekonominin toparlanmasına öncelik veren bir programı uygulamaya koymuştur. Memurun, tarım kesiminde çalışanların ekonomik sıkıntıları biliniyor, ama bütün bunların çözüme kavuşturulması, giderilebilmesi, böyle bir ekonomik programa ihtiyaç gösteriyordu. Bu program, ağır şartları da beraberinde getiren bir programdı."
'Taviz vermeyiz'
Bu ekonomik programın uygulanmasının taviz gerektirmeyeceğini öne süren MHP Genel Başkanı, "Eğer bu program uygulanırken taviz vermeye başlarsak programın hedeflerine ulaşacağı böyle bir dönemde birtakım popülist politikalara doğru yönelirsek bu millete hizmet etmiş değil 2001 yılını çok daha acı geçirmelerine sebebiyet vermiş oluruz" dedi.
Yıllardan beri çekilen sıkıntıların bu yıl da çekildiğini belirten Bahçeli, bu sıkıntıların, gelecekteki mutluluk ve refah için çekildiğini iddia etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelecek yıldan itibaren ekonomik programın hedeflerine ulaşması halinde, daha huzurlu ve daha mutlu bir Türkiye'de toplumun her kesimiyle beraber yaşama imkânı bulacaklarını da iddia etti.
Bahçeli bu sözleriyle, hem tarım politikasında hem de süren toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde IMF'nin hükümetin önüne koyduğu ve emekçilerin tepkisini çeken programda ısrar edeceklerinin de sinyallerini vermiş oldu.
ÖNCEKİ HABER

Meydan kaçakçıların

SONRAKİ HABER

Çevre Bakanlığı zehirli varilleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...