17 Haziran 2000 21:00

Hem not, hem ÖSS mağduru

Refhan Tümer Lisesi'nde öğrenimlerini sürdüren 20'yi aşkın öğrenci, karnelerindeki "1" notunu görünce neye uğradığını şaşırdı.

Paylaş
Hem not, hem ÖSS mağduru
Alibeyköy'deki Refhan Tümer Lisesi'nde okuyan 20'yi aşkın öğrencinin ders yılı içinde aldığı yüksek notlar, karnelerine düşük notlar olarak yazıldı. Not mağduru olan öğrenciler, bugün girecekleri ÖSS için umutsuz olduklarını söyleyerek, durumlarının tekrar gözden geçirilmesini istediler.
Refhan Tümer Lisesi öğrencileri, üniversite sınavına iki gün kala, karnelerindeki zayıf notları görünce şaşkına uğradılar. Okul Müdürü Seyit Bilen'le görüşen öğrenciler, "Gidin öğretmenlerinizle konuşun" cevabını aldılar. Öğretmenler ise sessiz kalmayı tercih ederek, notlarla ilgili bilgi vermekten kaçındılar. Öğrenciler, Okul Müdürü Bilen'in "Ben olmadan Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir okulunda okuyamazsınız" sözlerine anlam verememekle birlikte, olayın kasıtlı yapıldığı görüşünde birleşiyorlar.
20'yi aşkın öğrenci mağdur
Okulda not mağduru 20'yi aşkın öğrenci olduğu belirtildi. Öğrencilerin en büyük rahatsızlığı ise bütün bir yıl ÖSS'de oldukça etkili olan Ağırlıklandırılmış Ortaöğrenim Başarı Puanlarını (AOBP) yükseltmek için yoğun bir tempoyla çalışmaları oldu. Öğrencilerin not mağduru olduğu dersler ise, matematik, Türk edebiyatı ve beden eğitimi.
'Kasıtlı'
Metin Çınar adlı öğrenci, karnelere geçen zayıf notlarının ortaöğretim başarı puanlarını doğrudan etkilediğini söyledi. Çınar, ders notlarının karnelerine zayıf not olarak geçirilmesini, 'okul yönetiminin kastı' olarak değerlendirdi. Çınar, ders yılı içinde matematik sınavlarından sırasıyla "70, 45, 80" almış. Karnesine ise bu sınav sonuçları "1" olarak geçmiş. Çınar'ın edebiyat dersi sınav notları ise "60, 50, 55" olarak gerçekleşmiş. Bu notlar da karneye "1" olarak yansımış. Yine Çınar'ın beden eğitimi dersi notları oldukça yüksek olmasına rağmen bu notlar da karneye "1" olarak geçmiş.
Bir diğer öğrenci Caner Tan ise, üzerindeki kızgınlığı hâlâ sürdürüyor. Bütün yıl büyük bir özveri ile AOBP'yi yükseltmek ve ÖSS'yi başarıyla tamamlamak için çalıştığını belirten Tan, "Ben bir gün sonra (bugün) ÖSS'ye gireceğim. Bu kafayla nasıl sınava gireceğim, sorarım sizlere" dedi. Caner Tan, ders yılı içinde aldığı ders notlarını ve karneye yansıyan notlarını şöyle sıraladı: Matematik: "72, 50, 85", beden eğitimi: "85, 90". Tan'ın böylesi yüksek notları da karnede "1" olarak görünüyor.
ÖNCEKİ HABER

On metrekarelik insanlık ayıbı

SONRAKİ HABER

1 milyon öğrenci üzülecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...