13 Haziran 2000 21:00

Meral, ILO haberlerini dava edecek

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, ILO Uluslararası Çalışma Konferansı sonrasında kendisi hakkında çıkan yayınların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Paylaş
Meral, ILO haberlerini dava edecek
Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, ILO Uluslararası Çalışma Konferansı 88'inci toplantısının ardından kendisi hakkında çıkan yayınların gerçek dışı olduğunu belirterek, bu yayınlarla ilgili olarak Basın Konseyi'ne başvurduğunu, yargı yolunu da kullanacağını bildirdi.
Meral, yaptığı açıklamada hükümeti yıllardır uyarmasına rağmen, ILO sözleşmeleri ile mevzuat arasındaki farklılıkları gidermediğini hatırlatarak, bunun sonucunda son konferansta da Türkiye'nin ILO Standartların Uygulanması Komitesi'nde incelemeye alındığını ifade etti. Türkiye'nin incelenmeye alınmasının işveren örgütleri temsilcilerinin de onayı ile gerçekleştiğini bildiren Meral, "Bir ülkenin Standartların Uygulanması Komitesi'nde incelenmeye alınabilmesi için komite'nin işçi grubunun ve işveren grubunun arasında anlaşma sağlanması gerekmektedir. İşveren grubunun karşı çıktığı ülkeler incelenmeye alınmaz. Komitenin içinde TİSK temsilcisinin de bulunduğu işveren grubu, Türkiye'nin incelenmeye alınması konusunda olumlu görüş bildirmiştir" diye konuştu.
Türkiye'nin son 30 yıllık dönemde 1973, 1992 ve 1999 yılları dışındaki 27 yılda incelemeye alındığını anımsatan Meral, 1983'ten beri ise 14 yıl 98 sayılı sözleşmeli ihlal ettiği gerekçesiyle komitede incelendiğini dile getirdi.
Meral, Türk-İş Konferans'ta dile getirdiği görüşleri özetleyerek, özellikle grev yasağı ve işgüvencesi üzerinde durdu. Meral, sendikalaşmanın işgüvencesinin olmadığı Türkiye'de işten atılma nedeni olduğunu vurgulayarak, grev hakkının kullanılması konusundaki kısıtlamaları aktardı.
ÖNCEKİ HABER

ABD işyerlerinde uyuşmazlık

SONRAKİ HABER

Sendikal özgürlüğe MHP baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa