12 Haziran 2000 21:00

MHP: İdam 5 yıl kalkmayacak

MHP'li Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, idamın 5 yıl içinde kalkmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Paylaş
MHP: İdam 5 yıl kalkmayacak
Başbakan Ecevit'in Diyarbakır'da idam cezasının kaldırılması yönündeki konuşmasına ortağı MHP katılmıyor. MHP'li Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, idam cezasının kaldırılmasını, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar itibarıyla erken bulduğunu söyledi ve bunun 5 yıllık planda da yer almadığını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise idam konusunda yorum yapmadı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 8'inci beş yıllık kalkınma planını TBMM Plan ve Bütçe komisyonu üyelerine sunduktan sonra bir gazetecinin, "Ecevit'in Diyarbakır'da idam cezasının kaldırılmasına ilişkin yaptığı konuşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz, katılıyor musunuz?" sorusuna, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar itibarıyla erken buluyorum. Bu 5 yıllık plan içinde de yok" yanıtını verdi.
Bahçeli yorum yapmadı
Bazı incelemelerde bulunmak ve temel atma törenlerine katılmak üzere, beraberinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile Amasya'ya gelen Bahçeli, ilk olarak Vali Hüseyin Poroy'u ziyaret etti. Burada Bahçeli, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, Başbakan Bülent Ecevit'in önceki gün Diyarbakır İl Kongresi'nde "idam cezalarının kaldırılması gerektiği" yönünde yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Bahçeli, bir yorum yapmak istemediğini belirtti.
Bir başka gazetecinin, "idam cezasının kaldırılmasına yönelik hükümetin bir takviminin olup olmadığı" sorusuna karşılık Bahçeli, yine yorum yapmak istemediğini söyledi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici'nin bir gazetede yayınlanan "Türkiye üzerinden uyuşturucu geçişine polisin göz yumduğu" şeklindeki sözlerini anımsatan ve "Hükümet ortağı olarak bunun önlemesi için ne gibi önlemler düşünüyorsunuz" diye soran gazeteciye Bahçeli, henüz yazıyı okumadığını iddia etti.
ÖNCEKİ HABER

Ezgiler kendi kimliğine kavuşunca...

SONRAKİ HABER

Asıl bunlar ayıp Yaşar Bey!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...