09 Haziran 2000 21:00

Öğretmenler MEB'e yürüyor

Öğretmenler, "modern sürgün" diye tepki gösterdikleri Norm Kadro Yönetmeliği'ne karşı, Türkiye'nin dört bir yanından gelerek bugün Ankara'da olacak.

Paylaş
Öğretmenler MEB'e yürüyor
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, "modern sürgün" anlamını taşıyan Norm Kadro Yönetmeliği'ni kabul etmeyen binlerce öğretmen bugün Ankara'da olacak. Türkiye'nin dört bir tarafından Ankara'ya gelecek öğretmenler, MEB önünde gerçekleştirecekleri kitlesel basın açıklamasıyla yönetmeliğin kaldırılmasını isteyip taleplerini içeren bir dosyayı Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'na iletecekler.
Geceden yola çıkacak öğretmenler sabah saatlerinden itibaren Ankara Hipodromu'nda toplanacaklar. Tüm illerden katılımın tamamlanmasından sonra düzenli kortej halinde Gar önü-Opera Köprüsü-Sıhhiye güzergâhını izleyen bir yürüyüş gerçekleştirilecek.
Ankaralı öğretmenler ise KESK'e bağlı diğer sendikalar ve destekçi kuruluşlarla saat 10.00'da Zafer Çarşısı önünde toplanacaklar. Ankara dışından gelenlerle Zafer Çarşısı önünde buluşmanın ardından MEB önüne yürünerek, burada kitlesel basın açıklaması yapılacak.
Yürüyüşle ilgili bir açıklamada yapan Eğitim-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Zeliha Avcı, "öğretmen dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağı" iddiasıyla yürürlüğe konan Norm Kadro Yönetmeliği'nin tüm öğretmenlerin yoğun tepkisine neden olduğunu belirtti. "Öğretmen dağılımdaki dengesizliği çözmeyeceğini belirttiğimiz ve geri çekilmesini istediğimiz norm kadroya karşı tepkimizi, tüm şubelerimizin katılımıyla MEB'e kitlesel bir yürüyüşle göstereceğiz" dedi. Avcı ayrıca bakana, norm kadroya karşı Eğitim-Sen'in düşüncelerini ve önerilerini içeren bir raporu da ileteceklerini bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

Üretici IMF'ye kurban edildi

SONRAKİ HABER

Gazetelere OHAL yasağı, kapatma,

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...