20 Ağustos 2011 08:11

Bakırköy Cezaevi'ndeki baskılara karşı duyarlılık çağrısı

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu ile Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Birliği (TUYAB), kanser hastası ve görme engelli tutuklu Hediye Aksoy'un tek başına hastaneye götürülmesine tepki gösteren kadın tutuklulara yapılan saldırıyı kınayarak, duyarlılık çağrısında bulundu.Bakırköy Kadın Cezaevi'nde bulunan y&uu

Bakırköy Cezaevi'ndeki baskılara karşı duyarlılık çağrısı
Paylaş

İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu ile Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Birliği (TUYAB), kanser hastası ve görme engelli tutuklu Hediye Aksoy'un tek başına hastaneye götürülmesine tepki gösteren kadın tutuklulara yapılan saldırıyı kınayarak, duyarlılık çağrısında bulundu.

Bakırköy Kadın Cezaevi'nde bulunan yüzde 80 oranında görme engelli ve kanser hastası olan Hediye Aksoy'un tedavisinin geciktirilmesi ve bir hastanın kesinlikle maruz kalmaması gereken kötü koşullar altında hastaneye götürülmesini protesto ederek cezaevi yetkilileri ile görüşmek isteyen kadın tutuklulara yapılan saldırı protesto edildi. İHD İstanbul Şubesi ve TUYAB'ın organize ettiği eylem, Galatasaray Meydanı'nda yapıldı. "Hapishanelerdeki saldırılara sessiz kalma, onaylama" pankartının açıldığı eylemde, "Tecrit işkencesine son" , "İçerde dışarıda hücreleri parçala" sloganları atıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İHD Cezaevi Komisyonu Üyesi Sema Gül, devleti hasta tutsakları tahliye etmeyerek fiili idam cezası uyguladığını ve bu zorbalığa karşı koyanlara da tahammülsüzlüğünü her fırsatta gözler önüne serdiğini vurgulayarak, saldırıların çocuk, yaşlı, hasta, kadın dinlemeden yapıldığına dikkat çekti.

'SALDIRI POLİTİKASININ CEZAEVİ AYAĞI'

Kürtlere yönelik baskıları da kınayan Gül; "Kürt ulusuna yönelik saldırısını her dönem ve özellikle son süreçte daha fazla tırmandıran, öğrencilerin, işçilerin ve kadınların en ufak bir talebine saldırılarla karşılık veren devlet, saldırı politikasının hapishane ayağını da boş bırakmamaktadır" dedi.

Cezaevinde gardiyanların saldırısı sonucu 7 tutuklunun yaralandığını hatırlatan Gül, "Tüm devrimci demokratik ve ilerici kamuoyunu Bakırköy ve tüm hapishanelerde siyasi mahpuslara yönelen saldırıların karşısında olmaya çağırıyoruz" dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 'savaş politikaları'nı lanetledi

SONRAKİ HABER

750 bin işsiz bir yıldır iş bulamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...